Lempikysymyksiin työssäni kuuluu: millainen on sinun unelmiesi projektipäällikkö? Minusta unelmointi on kivaa ja inspiroivaa. Se vie ajatukset hetkeksi muualle ja toimii myös pohjana tavoitteiden asettamiselle. Se on myös helppoa, koska unelmissa ei ole oikeaa tai väärää vastausta. 

Unelmien projektipäällikkö ei ole sama kuin kirjaopillisesti täydellinen projektipäällikkö. Unelmien projektipäälliköitä on yhtä monta kuin on unelmoijaa. Jokainen voi luoda omanlaisensa kuvauksen siitä millainen on unelmien projektipäällikkö.

Unelmointi vie ajatukset hetkeksi muualle. Työssä ja miksei vapaa-ajallakin ihminen on taipuvainen etsimään ns. oikeaa vastausta. Unelmissa ei ole yhtä oikeaa vastausta. Siellä on tilaa hypätä päänsisäisien rajoitteiden ulkopuolelle. Unelmoinnissa ihmisellä on lupa miettiä aivan omien ajatusten vieminä. Se mikä on sinun unelmiesi projektipäällikkö, ei välttämättä ole sama, mikä on esimiehesi unelma. Minulle unelmointi on ns. mikrotauko päivän töistä. Unelmointi lisää myönteisiä tunteita ja työvireyttä.

Unelmointi voi parantaa myös suorituskykyä. Mikään ei toimi paremmin kuin unelmista asetetut henkilökohtaiset tavoitteet. Ne eivät tule ulkopuolelta annettuina, ne ovat omia ja henkilökohtaisesti rakennettuja motivaattoreita. On myös mielenkiintoista jakaa omia, sekä kuulla toisten unelmia. Ne avartavat katsantokantaa, sillä usein toisten unelmat voivat olla niin erilaisia, ettei niitä ole itse osannut ajatellakaan. Usein toisten unelmista siirtyykin osa omaan unelmakoppaan. Ensin niitä ihailee ja sitten miettii, miten itsekin osaisi toimia niin.

Näistä syistä, kysyn niin mielelläni projekti-ihmisiltä, millainen on sinun unelmiesi projektipäällikkö? Millaisen projektipäällikön projektissa sinä haluaisit olla mukana? Sama kysymys eri rooleille toimii aivan yhtä lailla.

Kuvaus minun unelmieni projektipäälliköstä onkin jo ihan oma lukunsa. Ja sen jälkeen puntarointi siitä, miten siinä itse kulloinkin onnistun, vielä omansa. Mutta kysymys kuuluu, millainen on sinun unelmiesi projektipäällikkö? 

MERJA GALLER

Merja toimii projektijohtamisen ja vuorovaikutustaitojen asiantuntijana Kumura Oy:ssä. Merjalla on laaja kokemus projektitoiminnan kehittämisestä niin yksittäisen projektin kuin koko organisaationkin näkökulmasta. Merja on myös sertifioitu Peili™ valmentaja.