Ensimmäistä kertaa yhdessä

Kumura-urallani olen oppinut kolme asiaa: 

  1. Oppia ei kannata projektista, vaan projektissa.
  2. Hyvinvoivissa ihmisissä on paljon voimaa ja potentiaalia.
  3. Merkitykselliset projektit onnistuvat.

Kaikki nämä kolme kohtaa toteutuivat, kun matkasimme kumuralaisten ja adaproonien voimin huhtikuun lopulla Tampereelle hotelli Rosendahliin viettämään kevätpäiviä. Koko reissua väritti ilo kollegoiden määrän kasvamisesta, moneen kertaan annetut aplodit osaajiemme vahvuuksista sekä koko kirjonsa tarjoillut suomalainen kevätsää. 

Askel kohti jotain suurta

Kumura ja Adapro liittyivät yhteen helmikuussa 2022. Tampereella näimmekin ensimmäistä kertaa koko porukalla kaikkien kynnelle kykenevien kesken. 

Kävimme läpi kevään aikana tunnistettuja synergiaetuja ja muita hyviä mahdollisuuksia, joita Kumuran ja Adapron yhteisessä tulevaisuudessa on. Tämä täytti ensimmäisen Kumura-urani opin: oppia ei kannata projektista, vaan projektissa. Pitkin matkaa olemme sopeuttaneet toimintaamme sitä mukaa, kun molemminpuolista ymmärrystä tarjoamasta ja toimintamalleista on tullut. 

Olenkin vakuuttunut siitä, että tämä hyvälle alulle päässyt projekti tuottaa vielä jotain suurta koko projektikentälle. 

Muutakin kuin projektiosaamista

Tapaamisemme ei suinkaan ollut pönötystä ja kalvosulkeisia, vaan paljon aikaa jäi myös vapaalle keskustelulle ja pienille ohjelmanumeroille. 

Synergiaprojektin tulosten esittelyjen jälkeen Kumuran oma Mari Niemelä piti meille rentouttavan hengähdyshetken. Tässä konkretisoitui oppi numero kaksi: hyvinvoivissa ihmisissä on paljon voimaa ja potentiaalia. Ensimmäisen päivän ohjelma ei puuduttanut, vaan keskustelu jatkoi soljumistaan myös illallisen aikana. Myös ideointia yhteenliittymästä tapahtui, vaikka sitä ei erikseen pyydetty. 

Keskustelu jatkoi soljumistaan illallisen aikana. 

Illallista söimme Rosendahlin Talvipuutarhassa, joka oli nimensä mukainen: sisällä kukkivat eksoottiset kasvit, ulkona pyrytti räntää ja jopa puhdasta lunta.

Hotelli Rosendahlin Talvipuutarha ja ulkona satavaa lunta.
Kun Talvipuutarhan sisällä kukkivat kukat, ulkona vihmoi räntää ja lunta.

Tunnelma oli kuitenkin lämmin, ja ilta huipentui musiikkinäyttelijä Vallu Lukan pitämään musavisaan. Musavisan voitti ylivoimaisesti joukkue, joka tukeutui vahvasti Adapron Teppo Nurmisen tuntemukseen tältä taiteen alalta.

Onnistumisia nyt ja tulevaisuudessa 

Toisen päivän aikana summasimme ajatuksiamme yhteen ja tulimme siihen tulokseen, että kevätpäiviemme tavoite toteutui: olimme kiteyttäneet mennyttä synergiaprojektia ja suunnanneet katsetta tulevaan. Adapron Taina Rämö-Korpinen tiivisti ajatuksensa kolmeen kohtaan. 

Co-learning 

Ensimmäisenä Tainan ajatuksissa oli oppiminen ja ideoiden saaminen toistemme puheista. Kumuralla ja Adaprolla on yhteenlaskettuna erittäin mittava kokemuksen ja uravuosien summa, joka antaa laajan osaamisen ja monipuolisen katsantokannan. 

Välittäminen 

Nyt, kun olemme tavanneet, on meillä muistijälkiä toisistamme. Niiden ansiosta tiedämme, kenen puoleen kääntyä – niin projektien osalta kuin harrastusten puitteissa. Joukostamme löytyy nimittäin useampi muusikko, tanssija, heppaharrasta kuin puunveistämisestä innostunutkin. 

Kiitollisuus 

Kiitollisuus on hyvä muistaa ja nähdä myös arjessa. Taina sanoi itse olevansa syvästi kiitollinen siitä, että Kumura on mahdollistanut sen, mitä olemme synergiaprojektissa ja Tampereen kevätpäivillä kokeneet. 

Kiitos Kumuralle kokemuksen mahdollistamisesta. 

Tainan listaus oli kattava ja tiivisti hyvin, millaista Tampereella oli tällä porukalla olla. Seurueemme supliikkimies Simo Lääveri halusi kuitenkin lisätä Tainan kolmeen pointtiin vielä neljännen: kevätpäiviemme aikana Suomen mestaruuden voittaneen Tapparan menestyksen.

Kumuran ja Adapron työntekijöitä nauramassa vitsin jälkeen.
Simo Lääverin vitsailu Tapparan menestyksestä kirvoitti naurut ja aplodit.

Simon leikinlaskun lisäksi tapaamisen päättymistä rentoon ja iloiseen tunnelmaan lisäsi 4Eventin järjestämä kaupunkiseikkailu, jossa kuljettiin tehtäväreittiä vanhasta merenpohjasta aina Pyynikin huipulle saakka.

Markun enkelit -niminen seikkailuryhmä kumuralaisista ja adaprooneista.
Yksi seikkailureitin tehtävistä oli ottaa kuva tiimistä. Tässä Markun enkeleiden suoritus.

Välitämme ihmisistä ja projekteista 

Tällaiset tapaamiset ovat aina niin runsaasti ajatuksia herätteleviä, että niitä on vaikea ruotia heti tapahtuman jälkeen tai edes muutaman päivän päästä. 

Kotimatkan raukeudessani kuitenkin mietin, kuinka musavisan viimeisen, Your song -kappaleen How wonderful life is while you’re in the world -säe kuvaa hyvin tätä reissua ja yhteenliittymämme voimaa. 

Siitä kolmanteen oppiin: merkitykselliset projektit onnistuvat

Sinikka Kauhanen

Sinikalla on monipuolista kokemusta digiviestinnästä ja sisältömarkkinoinnista. Uuden testaamisesta ja muuttuvista alustoista innostuva Sinikka oppii mielellään jatkuvasti uutta ja soveltaa sitä työhönsä. Kumuralla hän vastaa Kumuran työnantajamielikuvan esiin tuomisesta, blogisisällöistä ja sosiaalisen median tilien ylläpidosta.

Kuulumisia

Verkostolaiseksi

Työskenteletkö oman yrityksesi kautta ja tahdot osaksi projektiammattilaisten yhteisöä, jonka kautta pääset mukaan mielenkiintoisiin projekteihin? Hae verkostoomme!

Lue lisää