Onnistu soteprojekteissa!

Hyvinvointialueet aloittivat, mutta kehittäminen vielä jatkuu. Kesken ja osin aloittamattakin on vielä runsaasti projekteja, joiden onnistuminen on kriittinen. Kenelläkään ei silti ole liikaa resursseja. Voimme kuitenkin onnistua yhdessä, kun kaikenkokoiset projektit saadaan kitkoitta maaliin. Siksi tarjoamme sinulle maksuttoman sparrauksen.

Hyvinvointi­­alueita yhdistää muutos

Massiivinen muutos sekä organisaatioiden että järjestelmien toiminnassa yhdistävät kaikkia hyvinvointialueita. Tyypillisiä asiakkaidemme sanoittamia haasteita ovat muun muassa:

 1. Meillä on paljon asioita kesken ja niillä keskinäisiä riippuvuuksia. Kokonaiskuva on epäselvä. Tekemistä on myös liikaa suhteessa henkilöstöön, ja priorisoinnissa on epäselvyyksiä.
 2. Projekteissa on paljon sidosryhmiä ja erilaisia intressejä. Päätöksenteon vastuut ja valtuudet eivät ole kirkkaat, minkä vuoksi päätöksentekoa saatetaan joutua siirtämään. Tällöin myös projektien eteneminen siirtyy.
 3. Uudesta organisaatiostamme puuttuu käytännön projektiosaamista. Myöskään projektien omistajan tai ohjausryhmän jäsenen rooli, vastuut ja valtuudet eivät ole täysin selkeät.
 4. Meillä on useita päällekkäisiä järjestelmiä ja tieto on pirstaloitunutta. Uusien järjestelmien hankkiminen tuntuu haastavalta
 5. Tarvitsemme enemmän tekijöitä ja osaamista ICT-projektien johtamiseen.

Näin autamme muutos­matkallanne

Muutosjohtaminen on ihmisten johtamista. Pitkän sote-taustamme ansiosta voimme tarttua haasteeseesi nopeastikin ja tarjoamme apuamme seuraavasti:

 1. Joskus on hyvä pyytää ulkopuolinen arviointi, sillä haasteiden keskellä kokonaisuus voi sumentua. Flash-workshopimme avulla saat selkeän tilannekuvan ja siihen sopivan etenemissuunnitelman.
 2. Saat meiltä käyttöösi julkisille organisaatioille suunnitellun, lisenssivapaan Leijona-projektijohtamismallin. Se auttaa sinua projektien priorisoinneissa, ja sen avulla johdatte yksittäisten projektien lisäksi koko projektisalkkuanne.
 3. Valmennamme kaikkia projektirooleja aloittelijasta ammattilaisiin sekä omistajiin ja ohjausryhmiin. Projektiosaaminen kuuluu kaikille, ei vain projektipäälliköille. Suunnittelemme kanssasi juuri teidän tarpeisiinne sopivan valmennuksen.
 4. Autamme sinua harmonisoimaan järjestelmät kirkastamalla tahtotilan ja kuvaamalla vaatimukset oikeiden ratkaisujen valitsemiseksi.
 5. Projektijohtopalvelumme on tässä avuksi. Kokeneet ICT-projektijohtajamme ovat tottuneet ottamaan kokonaisvastuun isoista ja vaativista projekteista.

Kuulostaako tutulta? Etkö oikein tiedä mistä aloittaa?

Ei hätää! Tarjoamme sinulle maksuttoman sparrailutuokion asiantuntijamme kanssa. Tämä tuokio ei sido sinua mihinkään, mutta saattaa hyvinkin kirkastaa ja vahvistaa ajatuksiasi.

Projektijohto­palvelumme hyvinvointialueille

Yhtenäinen muutoksen ja projektien johtamismalli

Projektijohtamismalli on tärkeä osa projektikulttuurianne. Yhtenäinen johtamismalli tuo ryhtiä ja selkeyttä niin yksittäisen projektin johtamiseen, projektisalkun hallintaan kuin laajan muutoksen läpivientiin. Olemme auttaneet jo useita hyvinvointialueita tehostamaan toimintaansa yhteneväisen, strategiaa palvelevan projektijohtamismallin avulla.

Projektiosaamisen kehittäminen

Projektit ovat tiimityötä, jossa jokaisella roolilla on merkitystä. Valmennustemme avulla henkilöstönne onnistuu niin perusprojekteissa kuin haastavissakin projekteissa. Autamme muun muassa asiantuntijoiden, projektipäälliköiden, ohjausryhmien, toiminnan kehittäjien ja johtoryhmän projektiosaamisen kehittämisessä.

Projektijohtaja palveluksessasi

Kun tarvitset osa-aikaista, väliaikaista tai jatkuvaa ICT-projektinjohto-osaamista täydentämään omaa organisaatiotasi, kokeneet projekti­ammattilaisemme ovat apunasi. Otamme tarvittaessa suuren ja vaativankin projektin nopeasti haltuun, ja tarvittaessa hyppäämme mukaan jo liikkuvaan junaan.

Miksi valitsisit juuri meidät kumppaniksesi?

 • Me olemme Suomen kokeneimpien projektiammattilaisten kotipesä
  Jokaisella kumuralaisella ammattilaisella on taustallaan 10–30 vuoden kokemus erilaisista projektinjohto- tai valmennus-/konsultointitehtävistä.
 • Välitämme ihmisistä ja projekteista
  Meillä viihdytään ja voidaan hyvin. Kokeneet ja tunnetaitavat projektiammattilaiset hakeutuvat juuri meille töihin ja ovat valmiina luotsaamaan myös sinun projektisi maaliin välittävällä ja ihmisläheisellä otteella.
 • Soteprojektien luotettu kumppani
  Olemme työskennelleet sotesektorilla jo vuosia ja moni hyvinvointialue onkin jo tyytyväinen asiakkaamme.

Tutustu tarkemmin asiakastarinoihimme