Kumuralaisia purjeveneessä

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa

Täydellinen kesäpäivä Helsingissä

Muutama meistä Kumuran tyypeistä – allekirjoittanut mukaan lukien – on aloittanut viimeisen vuoden sisällä siten, että haastatteluista lähtien kaikki on hoidettu etänä. Mikäs siinä – etätyö on uusi normaali, ja homma toimii. Mutta niin kätevää ja mukavaa kuin etänä työskentely onkin, välillä pitää tavata ihan livenäkin! 

Odotettu Kesätapaaminen Helsingissä tarjosi meille uusille ensimmäisen ja muillekin harvinaisen tilaisuuden tavata toisia kumuralaisia kasvotusten. Vähän saattoi jännittää etukäteen, mutta heti kun kohdattiin, varmistui, että nämä ihka elävät kollegat ovat vähintään yhtä hyviä tyyppejä kuin Teamsin puhuvat päät olivat antaneet ymmärtää. 

Koolla oli Kumuran ykköstykki (kuvassa neljäs vasemmalta) Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta ja Pirkanmaalta vahvistuksenaan vielä toimarimme Mikko (Kumura-paidassa) Keski-Suomesta. 

Aurinkolasit ja nopeasti kuivuvat vaatteet päälle 

Kokoonnumme Katajanokalla, varautukaa aurinkoon ja meriseikkailuun”, ohjeisti Simo meitä etukäteen. Odotukset olivat korkealla, emmekä joutuneet pettymään. Rannassa odotti hulppea purjevene, jonka 25-metrinen masto näkyi jo kaukaa. Kyytiin kun hyppäsimme, ihan ensimmäiseksi puimme päälle paukkuliivit, levitimme runsaasti aurinkorasvaa ja suojasimme päämme lippiksillä – onhan riskienhallinta projektipäälliköillä verissä. 

Ammattilaiset hoitivat veneen ja purjehtimisen, vaikka olisihan Kumuran moniosaajaporukastakin purjehtijoita löytynyt. Pasi ja Simo saivat tällä kertaa muiden mukana keskittyä nauttimaan matkasta ja häikäisemään meitä ummikkoja purjehdustietämyksellään. 

Juttua riitti purjehduksen lisäksi laidasta laitaan, keulasta perään – aina työhistoriasta tulevaan kesälomaan ja harrastuksista elämänviisauksiin. Mikko on kertonut, että yksi hänen ykköskriteereistään rekrytoinnissa on se, että uusi henkilö sopii Kumuran porukkaan. Nyt kun itse kunkin soveltuvuus ja porukan yhteensopivuus tuli testattua, täytyy sanoa, että harvinaisen hyvä pelisilmä miehellä! 

Keli ei olisi voinut olla parempi muutaman tunnin purjehduselämykselle kuohuviiniä siemaillessa. ”Ei valittamista” oli spontaani Facebook-päivitykseni tilanteessa. Arikin totesi jälkikäteen, että ainoa ”vika” reissussa oli se, ettei harmittanut yhtään! 

Lasien pohjissa oli onneksi magneetit, joten ne pysyivät kansipöydällä pystyssä. Amatööriseiloritkin pysyivät pystyssä ja kyydissä, eikä tällä reissulla uinut kukaan (näin virallisen tarinan mukaan). 

Next stop: Foodgasm 

Meri-ilma ei yleisestä väitteestä huolimatta väsyttänyt, mutta nälän se kyllä herätti! Laituriin kun palasimme, matka jatkui niin ikään Katajanokalla sijaitsevaan Bellevue-ravintolaan. Tämä yli satavuotias venäläisklassikko on hakenut inspiraatiota juuriltaan tsaarinajan ranskalaisesta keittiöstä yhdistettynä slaavilaisiin vaikutteisiin. Yhdellä sanalla kuvattuna: fantastique! 

Pitkään jatkuneen pandemia-ajan keskellä oli ihanan virkistävää istua yhteisessä ravintolapöydässä nauttimassa. Kyse oli vahvasti kokovartalokokemuksesta – huumori koetteli kasvo- ja vatsalihaksia samalla kun makuelämykset saivat sielun kehräämään. 

Kaikki paitsi purjehdus, tsaarinajan gourmet, Kumuran kollegat ja täydellinen kesäpäivä on turhaa. 

Miten onnekkaita olimmekaan, kun juuri tänä täydellisenä kesäpäivänä pääkaupunkiseudun ravintolarajoitukset lievenivät, ja ehdimme vielä pienemmällä porukalla päättämään illan Allas Sea Pooliin. Lempeässä kesäyössä kotiin kulkiessa oli meikäläisellä hymy herkässä. Onhan meillä vaan huippu jengi (kannatti liittyä) ja olihan vaan mahtava kesätapaaminen (kannatti odottaa)! 

Kiitos ihan koko jengille!

Ilona Särkelä
Kumura

Kuulumisia

Verkostolaiseksi

Työskenteletkö oman yrityksesi kautta ja tahdot osaksi projektiammattilaisten yhteisöä, jonka kautta pääset mukaan mielenkiintoisiin projekteihin? Hae verkostoomme!

Lue lisää