Yhteystiedot

Hienoa kun tulit tutustumaan meihin!
Meitä kumuralaisia on reilu kolmekymmentä ammattilaista ja alta löydät yhteystietomme.

Muistathan, että löydät meidät myös LinkedInistä.
Ollaan yhteydessä!

Mikko Saastamoinen, Kumura

Mikko Saastamoinen

Toimitusjohtaja
mikko.saastamoinen@kumura.fi
+358 50 384 3767

Mikko on Kumuran ihmisistä ja projekteista välittävä toimitusjohtaja. Mikolla on pitkä kokemus projektipäällikkönä laajoista ICT-muutosprojekteista eri toimialoilla niin toimittajan kuin tilaajankin puolella. Mikolla on monipuolista kokemusta myös projektitoiminnan kehittäjänä ja valmentajana.

LinkedIn profiili

Ari Vättö

Myynti ja asiakkuudet / ICT-projektinjohtopalvelut
ari.vatto@kumura.fi
+358 50 558 8914

Ari vastaa Kumuran myynnistä ja asiakkaista. Hän on kokenut myynnin, tuotekehityksen ja tuotehallinnan ammattilainen. Suurimman osan työurastaan Ari on toiminut kansainvälisessä ja monikulttuurisessa työympäristössä. Arin fokus on asiakkaidemme tarpeiden ratkaisemisessa. Hän saa asiat tapahtumaan maanläheisellä ja faktoihin perustuvalla lähestymisellä.

LinkedIn profiili

Juuso Äikäs

Myynti ja asiakkuudet / Projektitoiminnan kehittäminen ja valmennukset
juuso.aikas@adapro.fi
+358 50 520 2882

Juuson innostus projektijohtamiseen syttyi vuosia sitten teleoperaattorin palveluksessa. Hänen päätehtävänsä on auttaa ihmisiä ja organisaatiota löytämään tapoja onnistua projekteissa paremmin.

Yhdistimme voimamme Adapron kanssa ja nyt myös kaikki Adapron palvelut ovat tarjolla kaikille asiakkaillemme.

LinkedIn profiili

Hale Okkonen

Markkinointi
hale.okkonen@kumura.fi
+358 50 5274009

Hale on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemuksella varustettu markkinoinnin moniottelija joka saa kicksejä datasta ja voimaa muutoshaasteista. Hale vastaa Kumuran markkinoinnista.

LinkedIn profiili

Merja Galler

Merja Galler

Työntekijäkokemus
merja.galler@kumura.fi
+358 50 577 1368

Merja on Kumuran projektikulttuurien lähettiläs ja merkityksellisen työn puolestapuhuja. Merja toimii projektijohtamisen ja vuorovaikutustaitojen asiantuntijana ja hänellä laaja kokemus projektitoiminnan kehittämisestä niin yksittäisen projektin kuin koko organisaationkin näkökulmasta. Merja on myös sertifioitu Peili™ valmentaja.

LinkedIn profiili

Pasi Kivimäki

Hallituksen puheenjohtaja
pasi.kivimaki@kumura.fi
+358 400 635 690

Pasi on tottunut työskentelemään monimutkaisissa, monikansallisissa ja usean eri toimipisteen hankkeissa. Pasi tietää, kuinka liiketoimintakriittiset hankkeet ja toimitusprojektit saadaan toteutettua onnistuneesti budjettia tai aikataulua ylittämättä. Hän on luotettava, päämäärätietoinen, innovatiivinen projekti- ja liiketoiminnan kehittäjä. Pasi on johtanut menestyksellisesti vuodesta 1997 lähtien lukuisia liiketoimintakriittisiä projekteja

LinkedIn profiili

Mika Punta

Palvelut ja asiakaskokemus
mika.punta@kumura.fi
+358 50 551 4263

Mikan vastuulla on Kumuran asiakaskokemuksen sekä palveluiden kehittäminen. Mika on kokenut projektinhallinnan ammattilainen, jolla on laajaa kokemusta suurten hankkeiden menestyksekkäästä läpiviennistä sekä projektien ja tuotekehityksen toimintamallien tehokkaasta kehittämisestä.

LinkedIn profiili

Marjo Corander

Konsultoiva projektipäällikkö
marjo.corander@kumura.fi

Marjo on projektijohtamisen ja tiedonhallinnan ammattilainen. Hän omaa vahvan osaamisen hanke- ja projektinhallinnan saralla sekä kotimaisissa että kansainvälisissä hankkeissa. Vahvimmillaan Marjo on muutosjohtajuuden alueella sekä tietojärjestelmien ja -verkkojen kehitysprojekteissa. Hän on tottunut johtamaan hyvin erilaisia kehitystiimejä ketteryyttä hyödyntäen. Luonteeltaan Marjo on avoin, ja tietää kommunikaation tärkeyden jokapäiväisessä toiminnassa. Kotonaan hän on ongelmanratkaisua vaativissa tilanteissa.

LinkedIn profiili

Juha Eerola

Konsultoiva projektipäällikkö
juha.eerola@kumura.fi

Juha on toiminut yli 10 vuotta projektipäällikkönä Sote-ICT-projektien parissa niin järjestelmätoimittajan kuin asiakkaankin puolella. Juha tuo kokemuksellaan projekteihin projektinhallinnan lisäksi asiakaslähtöisyyttä.

LinkedIn profiili

Tom Isaksson

Konsultoiva projektipäällikkö
tom.isaksson@kumura.fi

Tom on IT- ja liiketoimintakonsultoinnin ammattilainen, joka omaa pitkän kokemuksen IT alalla eri rooleissa. Taustansa ansiosta hän pystyy liikkumaan organisaatiotoiminnan eri tasoilla ja kytkemään johtamisen ja tavoitteet tiimien arkipäivään.​ Tom uskoo vahvasti siihen, että aidosti järkevät ja sujuvat toimintatavat tuottavat niin asiakasarvoa, kustannustehokkuutta kuin työntekijätyytyväisyyttä ilman että näitä osa-alueita joudutaan asettamaan vastakkain.

LinkedIn profiili

Sinikka Kauhanen

Markkinointisuunnittelija
sinikka.kauhanen@kumura.fi

Sinikalla on monipuolista kokemusta digiviestinnästä ja sisältömarkkinoinnista. Uuden testaamisesta ja muuttuvista alustoista innostuva Sinikka oppii mielellään jatkuvasti uutta ja soveltaa sitä työhönsä. Kumuralla hän vastaa Kumuran työnantajamielikuvan esiin tuomisesta, blogisisällöistä ja sosiaalisen median tilien ylläpidosta.

LinkedIn profiili

Alpo Kemppainen

Konsultoiva projektipäällikkö
alpo.kemppainen@kumura.fi

Alpo on ICT-projektijohtamisen lisäksi tehnyt urallaan töitä mm. tuotekehityksen, tuotehallinnan ja myynnin tehtävissä. Alpo on tottunut johtamaan laajoja ja monimutkaisia projekteja globaalissa ja hajautetussa monitoimittajaympäristössä erinomaisin tuloksin. Projektipäällikkönä Alpo antaa tilaa toimia niin, että yhdessä saavutetaan asetetut tavoitteet. Tyytyväinen asiakas on loppupeleissä paras motivaattori.

LinkedIn profiili

Petri Kolmonen

Konsultoiva projektipäällikkö
petri.kolmonen@kumura.fi

Petri on kokenut IT-ammattilainen ja projektipäällikkö. Monipuolinen työkokemus ja hybridiosaaminen ovat antaneet Petrille edellytykset auttaa asiakkaita erilaisten haasteiden kanssa. Petrillä on kokemusta sekä toimittajana että tilaajana olemisesta. Projektitoimituksia on viety määrittelyistä ylläpitoon. Kansainvälinen johtoryhmä- ja esimieskokemus on muovannut Petristä kannustavan ja innostavan tiimipelaajan.

LinkedIn profiili

Jarmo Kotkajuuri

Konsultoiva projektipäällikkö
jarmo.kotkajuuri@kumura.fi

Jarmo on saanut yli 30 vuoden työuran aikana vahvan kokemuksen tuotekehityksestä, prosessikehityksestä, ICT-ratkaisujen käyttöönotoista sekä palvelukonseptien kehittämisestä, tuotteistamisesta ja toimittamisesta. Tämän ansioista Jarmolla on monipuolista näkemystä erilaisista projektimaailman menetelmistä, joita projekteissa voi soveltaa laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

LinkedIn profiili

Päivi Kähönen-Anttila

Konsultoiva projektipäällikkö
paivi.kahonen@kumura.fi

Päivi on asiakasorientoitunut projektijohtamisen ammattilainen, joka on määrätietoinen ja nostaa rohkeasti esiin vaikeatkin asiat. Hän on ratkaisukeskeinen vaativissakin tilanteissa. Päivillä on kyky hahmottaa osista muodostuvia kokonaisuuksia sekä priorisoida ja keskittyä olennaiseen monitoimittajaympäristössä.

LinkedIn profiili

Ari Lannetta

Vanhempi projektipäällikkö
ari.lannetta@kumura.fi

Ari on kokenut projektijohtamisen ammattilainen. Hän on johtanut kymmeniä ICT – alan ja useita valmistavan teollisuuden kehittämisen ja tuotekehityksen projekteja. Arin toimintatapa on soveltaa ja yhdistää ketterän kehityksen ja perinteisen projektinhallinnan periaatteita ja keinoja. Arin vahvuudet projektipäällikkönä perustuvat monipuolisuuteen, tiimityöhön, järjestelmällisyyteen ja analyyttiseen lähestymistapaan sekä projektien suunnittelussa että läpiviennissä.

Mika Lappalainen

Konsultoiva projektipäällikkö
mika.lappalainen@kumura.fi

Mika on kokenut IT-ammattilainen ja projektipäällikkö. Vahva tekninen tausta yhdessä ketterän kehityksen menetelmäosaamisen kanssa antavat Mikalle hyvän perustan erilaisten projektien läpiviemiseen asiakaan edustajana eri rooleissa.  Mikan tekninen ymmärrys projektien eteenpäin viemisessä auttaa koko tiimiä, niin tuoteomistajan kanssa sparraamisessa ja toiminnallisuuksien toteutustapojen pohdinnassa kuin teknisten henkilöiden työn ohjauksessa.

LinkedIn profiili

Kirsi Lehikoinen

Konsultoiva projektipäällikkö
kirsi.lehikoinen@kumura.fi

Kirsi on kokenut ICT-projektien ammattilainen, jolla on sekä yksityisen että julkisen sektorin projektijohtotehtävien lisäksi kokemusta ohjelmistokehityksessä muun muassa toiminto- ja tietoarkkitehtuurista, vaatimusmäärittelystä ja testauksesta. Ketteristä menetelmistä Kirsillä löytyy kokemusta Scrumista. Palvelun- ja projektinhallinnan menetelmistä Kirsillä on sertifiointeja sekä opinnäytetyötä vaille valmis YAMK-tutkinto. Kirsillä on valmiuksia myös projektitoiminnan ja PMO:n kehittämiseen.

LinkedIn profiili

Simo Lääveri

Vanhempi projektipäällikkö
simo.laaveri@kumura.fi

Simo on kokenut IT ammattilainen, joka on toiminut jo yli 20 vuoden ajan alalla erilaisissa tehtävissä. Kansainvälisistä projekteista kokemusta on yli 5 vuotta. Hänellä on kokemusta niin projektipäällikön, hankepäällikön, määrittelijän, kouluttajan, tuoteomistajan, konsultin kuin arkkitehdin tehtävistä. Myös toteutustehtävät ovat hänelle tuttuja. Laajan kokemuksensa ansiosta Simolla on erittäin hyvät valmiudet palvelun koko elinkaarta koskeviin keskusteluihin niin business-päättäjien kuin kehittäjien kesken

LinkedIn profiili

Mika Mannonen

Konsultoiva projektipäällikkö
mika.mannonen@kumura.fi

Mikalla on vahvaa näyttöä laajojen ICT hankkeiden menestyksekkäästä johtamisesta, sekä hän on ollut kehittämässä projekti-, sekä jatkuvien palveluidenhallinnan menetelmiä eri organisaatioihin. Ketteryys ja sen hyödyntäminen projektityössä sekä ihmisten johtaminen ovat Mikalle erityisesti lähellä sydäntä.

LinkedIn profiili

Marjukka Mara-Puumalainen

Konsultoiva projektipäällikkö
marjukka.mara-puumalainen@kumura.fi

Marjukka on kokenut projektijohtamisen ammattilainen monipuolisella kokemuksella ICT-projekteista ja muista ICT-tehtävistä valtionhallinnossa. Hänen vahvuutensa on sujuva kommunikointi ja toiminta loppukäyttäjien, asiantuntijoiden, johdon ja toimittajien kanssa. ​Marjukka omaa taustaa projektityöskentelystä perinteisin vesiputous- tai agile-metodein. Toimialoista Marjukalle tutuin on julkinen sektori.

LinkedIn profiili

Juha Miettinen

Tietojärjestelmäkonsultti
juha.miettinen@kumura.fi

Juhalla on 20 vuoden kokemus ICT-projekteista eri rooleissa ohjelmistokehittäjästä palvelupäällikköön sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Erityisosaamiseen kuuluu sujuva toimiminen tulkkina liiketoiminnan, tekniikan ja toimittajien välillä.

LinkedIn profiili

Mari Niemelä

Konsultoiva projektipäällikkö
mari.niemela@kumura.fi

Mari on monipuolinen projektitoiminnan ammattilainen. Hän on työskennellyt pitkään ICT-alan projektipäällikön tehtävissä ja tuntee järjestelmäkehityksen koko elinkaaren suunnittelusta käyttöönottoon ja palveluun. Lisäksi kansainväliset ja monen toimittajan projektit ovat hänelle tuttuja. Mari toimii ketterästi ja tavoitteellisesti yhdessä erilaisten yksilöiden, tiimien ja organisaatioiden kanssa vahvuutenaan valmennus- ja fasilitointitaidot.

LinkedIn profiili

Sirpa Numari

Konsultoiva projektipäällikkö
sirpa.numari@kumura.fi

Sirpa on toiminut pitkään sote-sektorilla useissa erilaisissa tehtävissä ICT-ammattilaisena projektien ja järjestelmien kilpailutuksen, käyttöönoton ja ylläpidon parissa. Lisäksi hänellä on runsaasti kokemusta talouspuolelta ja toiminnan kehittämisestä. Sirpalla on kyky omaksua helposti suuria kokonaisuuksia sekä niiden vaikutuksia toimintaan ja talouteen. Hän on asiakasorientoitunut, päämäärähakuinen moniosaaja, joka kykenee työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa ja paineen alla.

LinkedIn profiili

Joni Ojala

Konsultoiva projektipäällikkö
joni.ojala@kumura.fi

Joni on kokenut projektijohtamisen ammattilainen monipuolisella kokemuksella ICT- ja liiketoiminta -vetoisista projekteista ja hankkeista. Jonin vahvuuksiin kuuluu nopea ison kuvan ymmärtäminen, liiketoiminnan vaatimusten määrittely ja hallinta, organisointi, sekä riskinhallinta. Taustasta löytyy myös työkokemusta yrityksen johtoryhmätyöskentelystä ja johdon konsultoinnista. (Strategia, myynti -ja markkinointi, prosessit/IT, transformaatio).

LinkedIn profiili

Kirsimarja Riikonen

Konsultoiva projektipäällikkö
kirsimarja.riikonen@kumura.fi

Kirsimarja on kehittänyt valtionhallinnossa ja yksityisellä sektorilla siirtoprojekteissa hyödynnettäviä teknisiä ja projektinhallinnan prosesseja dokumentaatioineen. Projekteissaan Kirsimarja on tavoiteorientoitunut, huumorintajuinen ja uusia ideoita hyödyntävä. Prince 2- ja SAFe-sertifioidun Kirsimarjan projektit ovat tyypillisesti monitoimittajaprojekteja, joissa hyödynnetään vesiputousmallia, iteratiivista kehittämistä tai inkrementaalista toimintamallia.

LinkedIn profiili

Milla Ruotsi

Konsultoiva projektipäällikkö
milla.ruotsi@kumura.fi

Milla on 19 vuoden työuransa aikana kerännyt monipuolisesti kokemusta projektipäällikkönä erilaisista ICT-projekteista sekä tuotekehityksessä että käyttöönottoprojekteissa.

LinkedIn profiili

Jouni Salminen

Vanhempi projektipäällikkö
jouni.salminen@kumura.fi

Jouni on työhistoriansa aikana toiminut projektijohtamisen lisäksi asennuksen, myynnin, markkinoinnin, tuotteistuksen ja tuotekehityksen tehtävissä. Tämä antaa Jounille yhden tärkeän projektipäällikön tarvitseman ominaisuuden: kyvyn ymmärtää asiat eri henkilöiden näkökulmasta. Projektipäällikkönä Jouni kokee olevansa parhaimmillaan, koska hän pitää järjestelmällisyydestä ja erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta

LinkedIn profiili

Pirkko Siironen

Vanhempi projektipäällikkö
pirkko.siironen@kumura.fi

Pirkko on kokenut projektialan tekijä, jota isotkaan projektit eivät pelota. Pirkolla on projektijohtamisen lisäksi kokemusta sovellustuesta tiimin johtamiseen. Pirkko on työskennellyt myös kansainvälisessä ympäristössä virtuaalitiimien kanssa. PIrkon kiinnostus ja kokemus ulottuvat myös palvelun- ja muutoshallinnan puolelle. Looginen ajattelu ja kokonaisuuksien hahmottaminen helpottavat Pirkkoa asioiden edistämisessä. Pirkon motto on: Keskity olennaiseen!

LinkedIn profiili

Ilona Särkelä

Ilona Särkelä

Konsultoiva projektipäällikkö
ilona.sarkela@kumura.fi

Ilonalla on kokemusta niin ketterästä kehityksestä, vesiputousmallista kuin näiden yhdistelmästäkin. Monitoimittajamalli ja kokonaan tai osittain offshore-toteutus on myös tuttua. ”Projektipäällikkönä pyrin luomaan sellaisen työskentely-ympäristön, jossa kaikki uskaltavat antaa parastaan virheitä pelkäämättä”, kertoo hyviä viestintä- ja fasilitointitaitoja painottava Ilona.

LinkedIn profiili

Sari Varesvuo

Konsultoiva projektipäällikkö
sari.varesvuo@kumura.fi

Sari on kokenut projektinhallinnan ammattilainen, jolla on monipuolista kokemusta erilaisista IT alan tehtävistä. Projekteissaan Sari on käyttänyt sekä vesiputous- että ketteriä menetelmiä ja niiden yhdistelmiä.  Luonteeltaan Sari on rauhallinen, mutta kuitenkin proaktiivinen. Sari lähestyy asioita mielellään ”ison kuvan ” kautta. Sarin vahvuuksiani projektijohtamisen lisäksi ovat leadership, coaching ja fasilitointitaidot

LinkedIn profiili

Kirsi Vikström

Konsultoiva projektipäällikkö
kirsi.vikstrom@kumura.fi

Kirsi on johtanut erilaisia ICT-projekteja yli 15 vuotta. Koska kokemusta on kertynyt ”kaikilta puolin pöytää” niin julkishallinnosta kuin yksityiseltä puolelta, Kirsi pystyy vaihtamaan sujuvasti näkökulmaa eri tarpeiden välillä. Kirsin projektit ovat vaatineet vaativien riippuvuuksien ja monitoimittajaympäristöjen hallintaa, ymmärrystä eri teknologioista, tietojärjestelmien integraatioista sekä toimintalogiikoista. Kirsi kannattaa avointa kommunikointia, läpinäkyvyyttä ja teknisen sanaston kääntämistä ymmärrettäväksi arkikieleksi sekä tekemisen meininkiä ja rentoutta sopivassa suhteessa. Ihmiseltä ihmiselle.

LinkedIn profiili

Jukka Väliverronen

Konsultoiva projektipäällikkö
jukka.valiverronen@kumura.fi

Jukka on sovelluskehittäjänä IT-uransa aloittanut ja myös esimies- ja tiiminvetotehtävissä toiminut projektipäällikkö runsaan 20 vuoden projektikokemuksella. Asiakkaiden, liiketoiminnan, organisaation ja ihmisten tavoitteiden yhteensovittaminen on täten hänelle tuttua. Jukan osaaminen on rakentunut monenlaisissa projekteissa, jotka sijoittuvat muun muassa teollisuuden, energiateollisuuden ja soten alueelle. Jukan vahvuutena on monipuolisuus ja joustava toimiminen erilaisten tarpeiden ja monien eri osapuolten välissä.

LinkedIn profiili

Sinäkö se oot?

Ammattilainen
etunimi.sukunimi@kumura.fi

Etsimme jatkuvasti uusia kollegoita työkavereiksemme, sillä ICT-maailma ei ole koskaan valmis. Asiakkaamme ovat olleet sen verran tyytyväisiä meihin, että uusia, kiinnostavia kehitysprojekteja on tarjolla jatkuvasti. Tutustu meihin ja laita ihmeessä avointa hakemusta sisään!

LinkedIn profiili