Webinaarisarja

Inhimillinen muutosmatka projektien avulla

Ilmainen kolmen webinaarin sarja kesäkuussa 2023.

Tervetuloa!

Inhimillinen muutosmatka tehdään kolmella tasolla

Pureudumme kiinnostavien vieraidemme kanssa muutoksen johtamiseen kolmella eri näkökulmalla inhimillisyyttä unohtamatta:

 1. Strategia todeksi hyvällä muutosjohtamisella 1.6. klo 9–10
 2. Projektitoimisto (PMO) oppaana muutosmatkalla 6.6. klo 9–10
 3. ICT-projektista toiminnan muutokseen 15.6. klo 9–10

Tässä yhdessä Projektiammattilaiset ry:n kanssa toteutettavassa kolmen webinaarin sarjassa pureudumme näiden tasojen inhimilliseen johtamiseen osa-alue kerrallaan.

Millä osa-alueella teidän organisaationne kipupisteet sijaitsevat? Tai kaipaatko uutta näkökulmaa oikeastaan hieman jokaiseen? Tervetuloa osallistumaan ja keskustelemaan vaikka kaikkiin. Webinaarit ovat maksuttomia!


Webinaari 1: Strategia todeksi hyvällä muutosjohtamisella

Torstaina 1.6.2023 klo 9–10

Johdon tehtävä on asettaa tavoitteet ja mahdollistaa muutosten tekeminen. Ihmisiin perustuva, inhimillinen muutosjohtaminen on johdon työkalu muutosten aikaansaamiseen hyvällä fiiliksellä.

Tässä webinaarisarjamme aloittavassa jaksossa keskitymme organisaation johdon rooliin muutoksen johtamisessa sekä siihen, miksi uudistuksella tavoiteltujen hyötyjen saavuttaminen vaatii aina ajattelutapojen, toiminnan ja osaamisen muutoksen lisäksi tunneälykästä ihmisten johtamista.

Miksi osallistuisit?

 • Saat ajatuksia organisaatiosi muutosvalmiuden kehittämiseen
 • Opit tunnistamaan muutosprojektien ja -ohjelmien hyödyt
 • Opit tekemään parempia päätöksiä

Päivi Hoverfält / Ohjelmajohtaja ja projektitoimiston vetäjä, Espoon kaupunki

Päivi on kehittämisen ja muutoksen johtamisen ammattilainen, jolla on 20 vuoden monipuolinen kokemus projekti- ja ohjelmajohtamisesta ja sen kehittämisestä. Päivi on tutkinut väitöskirjassaan muutosvalmiuden luomista kehitysohjelmissa. Päivin intohimona on muuttaa strategia toiminnaksi tukemalla muutosta organisaatio-, projekti- ja yksilötasolla.

Markku Aarni / Konsultointijohtaja, Kumura

Webinaarin isäntä Markku toimii Kumuralla projektijohtamisen valmentajana ja konsulttina, kun asiakkaalla on tarve kehittää projektiliiketoimintaa tai hyödyntää ohjelma- ja salkkujohtamista strategian realisoimiseksi. Markun lähtökohtana on, että vain ihmiset tekevät onnistuneita projekteja.

Ilmoittaudu webinaariin >>


Webinaari 2: Projektitoimisto oppaana muutosmatkalla

Tiistaina 6.6.2023 klo 9–10

Muutos on aina osien summa. Siksi osaoptimointi tai inhimillisyyden puuttuminen yhtälöstä syövät muutosponnisteluiden hyödyt. Inhimillisellä muutoksen johtamisella ja projektitoimiston tuella onnistutte paremmin!

Tässä webinaarissa keskitymme projektitoimiston (PMO) rooliin osana kokonaisuutta. Sen merkitys kasvaa, mitä moniulotteisempi ja kompleksisempi kokonaisuus on. Tällöin erityisesti PMO:n tehtävä on varmistaa, että kokonaisuus pysyy hallittuna ja priorisointi tukee organisaation arvoja ja strategiaa ihmisten hyvinvointi huomioiden.

Miksi osallistuisit?

 • Kuulet käytännön esimerkkejä projektitoimiston roolista merkittävissä muutoksissa.
 • Saat ajatuksia siihen, miten muutoksesta tehdään aidosti inhimillistä.
 • Pääset halutessasi verkostoitumaan ja sparrailemaan muiden osallistujien kanssa.

Elli Keltto / ICT-projektipalvelupäällikkö, Etelä-Pohjanmaan Hyvinvointialue

Elli on valmentamisesta intoutunut ICT-projektipalvelupäällikkö. Elli on vuosien ajan toiminut muutoksen tekijänä ja mahdollistajana kehittämisen parissa erilaisissa julkisen sektorin tehtävissä. PMO-vetäjänä Elli kehittää projektikulttuuria sparraten ja valmentaen ryhmäänsä kuuluvia projektiammattilaisia.

Milla Ranta / Valmentaja ja konsultti, Kumura

Webinaarimme emäntä Milla on projektitoiminnan kehittämisen ammattilainen, joka uskoo vain merkityksellisyyttä korostavan projektikulttuurin mahdollistavan kestävän kasvun. Tällaisessa ympäristössä ihmisten on mahdollista voimaantua työstään ja projektit onnistuvat paremmin.

Ilmoittaudu webinaariin >>


Webinaari 3: ICT-projektista toiminnan muutokseen

Torstaina 15.6.2023 klo 9–10

Muutoksen käytännön toteutus vaatii usein myös ICT-kehitystä. Tarve ja halu ICT-projektin käynnistämiseen ei siten ole ICT:llä itsellään, vaan tavoitteet asettaa liiketoiminta. Silti ICT-projekti saatetaan nähdä vain teknisenä suorituksena, jolloin unohtuu niin käyttäjänäkökulma kuin muutosjohtaminenkin.

Tässä webinaarisarjan kolmannessa osassa keskustelemme käytännönläheisesti, miten ICT-projekti valjastetaan muutoksen mahdollistajaksi. Millaisia haasteita tyypillisesti tulee vastaan ja miten ne selätetään? Lisäksi puhumme projektipäällikön oman osaamisen kehittämisestä ja sertifikaattien merkityksestä osaamisen osoittamiseen. 

Miksi osallistuisit?

 • Kuulet, miten ICT-projektista tehdään muutoksen mahdollistaja.
 • Saat vinkkejä vaatimusmäärittelyn sudenkuoppien välttämiseen.
 • Voit kysyä ja keskustella ICT-projektien muutosjohtamisesta muiden asiantuntijoiden kanssa.
Ilona Särkelä

Ilona Särkelä / Konsultoiva projektipäällikkö, Kumura

Ilona toimii konsulttina asiakkaiden vaihtelevissa ICT-projekteissa. Tie on kulkenut vesiputouksesta ”puhdasoppisen” ketterän kautta hybridimalliin. ”Jatkuva oppiminen ja parantaminen ovat lopulta ainoat menetelmäopit, joilla menestyy. Lisäksi pitää huomioida ihmiset muutoksessa”, Ilona summaa.

Anna-Maria Mäkelä / Toimitusjohtaja, Projektiammattilaiset ry

Anna-Maria on PRY:n toimitusjohtaja, jolla on vuosien kokemus erityisesti sote-organisaatioiden johtamisesta ja useiden vaativien projektien läpisaattamisesta. ”Olen ilokseni olen saanut huomata, että organisaatiot enenevässä määrin panostavat projektitaitojen koulutukseen ja myös sertifiointiin. IPMA-sertifioituja projektiammattilaisia on Suomessa jo yli 6 000!” Anna-Maria iloitsee.

Virpi Elers / Johtava konsultti, Kumura

Virpin missiona valmentajana ja konsulttina on tuottaa oivalluksia ja vaikuttavia oppimiskokemuksia, jotka tukevat opitun soveltamista omassa työssä. ”Asiakkaan kuuntelu, kohtaaminen ja tarkoin valitut kysymykset auttavat löytämään asiakkaan tavoitteet ja paikallistamaan mahdolliset kipukohdat asiakasorganisaatiossa”, Virpi kertoo.

Ilmoittaudu webinaareihin tai katso tallenteet

Tällä lomakkeella ilmoittaudut helposti kerralla kaikkiin webinaareihin ja samalla saat tallenteet käyttöösi niiden valmistuttua.