Projektipäivien jatkot verkossa: Tekoäly ja vastuullinen projektijohtaminen keskiössä

Kumuralla työskentely tarjoaa aina uudenlaisia mahdollisuuksia ja kokemuksia. Viimeisin uusi kokeilu oli Projektipäivien Virtuaalijatkot, missä tavoitteena oli jatkaa vapaamuotoisesti keskusteluja vuoden 2023 Projektipäivien teemoista. Tilaisuus oli kaikille avoin, vaatimuksena ei ollut osallistuminen Projektipäiville. Jotta kokeilu olisi ollut Oikea Kokeilu, vaihdoimme perinteisen Teams-alustan Howspacen Liveen, jota emme näissä ole ennen käyttäneetkään.

Vastuullisuus ja inhimillisyys projektijohtamisen ytimessä – sekä tekoäly

Projektipäivien pääteemana tänä vuonna oli vastuullisuus, joka herätti virtuaalijatkoilla jonkin verran keskustelua. Samoin käytiin läpi Kumuran keskeistä teemaa ”Inhimillinen projektijohtaminen”.

Suurimman ajan keskustelussa vei kuitenkin AI, tekoäly. Projektipäivillä pidettiin kaksi merkittävää esitystä tekoälystä, jotka vetivät salit täpötäyteen. Tämä innostus heijastui myös Virtuaalijatkoillemme, joissa suurin osa ajastamme kului tekoälyn vaikutusten pohdintaan. Keskustelu kietoutui tekoälyn yleisiin vaikutuksiin ja erityisesti siihen, miten se muuttaa projektijohtamisen kenttää. Tästä syystä mekin olemme luoneet Tekoäly projektityössä -valmennuksen ja lisänneet tekoälyä käsitteleviä osioita muihin valmennuksiimme. Voit lukea niistä lisää täältä >>

Mitä opimme ja mihin suuntaamme?

Tämä kokeilu opetti meille paljon. Vaikka toteutuksemme kaipaa vielä hiomista ja rutiinien kehittämistä, Howspacen Live osoittautui erinomaiseksi alustaksi.

Huomasimme myös, että verkostoitumisen ja keskinäisen tutustumisen mahdollisuuksia on syytä lisätä – esimerkiksi pienryhmäkeskustelut ja niiden tietoinen fasilitointi vahvistaa yhteisöllisyyttä. Matalan kynnyksen vapaamuotoiset reflektiotilaisuudet voisivatkin olla toivottu lisä erilaisten tapahtumien jälkeen. Ne tarjoavat kaivatun foorumin ajatustenvaihtoon ja uusien näkökulmien löytämiseen.

Lopussa kysyimme osallistujin mielipidettä tapahtumasta. Se oli erittäin hyvää. Päätimme, että vastaavanlaisia kokeiluja kannattaa tehdä rohkeasti vastaisuudessakin.

Artikkelin kuva: Opa Latvala

Mika Purola

Mika on kokenut projektipäällikkö, joka on vuosien ajan valmentanut projektijohtamista, ihmisten johtamista ja ketteriä menetelmiä useissa organisaatioissa ympäri Suomen ja Eurooppaa. Mika tunnetaan innostavasta ja ihmisläheisestä tyylistään, joka inspiroi kuulijoitaan tarttumaan inhimillisempään ja menestyksekkäämpään projektitoimintaan.

 

Kuulumisia

Kokemuksia tekoälystä projektipäällikön työkaluna

Millaisia käyttötapoja projektipäällikkömme Päivi on löytänyt tekoälylle projektityössä? Missä tekoäly on erityinen valttikortti? Lue Päivin ajatukset tästä kirjoituksesta.

Lue lisää