Kumuralle ensimmäisenä Suomessa IPMA REG -sertifiointi

International Project Management Association (IPMA) on sertifioinut IPMA C -sertifiointivalmennuksemme. IPMA REG Exam Preparation Course -sertifikaatti on tarkoitettu valmennuksille, jotka valmistavat osallistujaa johonkin IPMAn nelitasoisesta henkilösertifikaateista.

Tällä hetkellä Exam Preparation Course -rekisteröintejä on maailmalla yhteensä kolme. Näistä kaksi on Euroopassa, ja Suomessa Kumura on saanut sen ensimmäisenä. Sertifikaatti myönnettiin 12.5.2022.

”Olemme valmentaneet IPMA C-sertifiointiin kandidaatteja jo 1990-luvun lopulta lähtien. Olimme aktiivisesti tuomassa Suomeen sertifiointia silloin, ja historia on näyttänyt, että se on ollut erittäin onnistunut hanke. Suomessa on jo tuhansia sertifioituneita projektipäälliköitä.

Siksi olikin selvää, että IPMAn mahdollistaessa koulutuksen sertifioinnin ja rekisteröinnin, olemme siinä heti mukana. Valmennuksemme perustuu paitsi kansainväliseen IPMA Competence Baseline -standardiin myös käytännönläheisiin harjoituksiin ja esimerkkeihin. Valmennuksiimme osallistuneet ovat monena vuonna olleet enemmistönä sertifioinneissa ja uskomme, että IPMA REG -sertifioinnin jälkeen suunta pysyy edelleen samana”, Kumuran konsultointipalveluista vastaava Markku Aarni kertoo.

”Vaikka arvioitava valmennuksemme läpäisikin arvioinnin kirkkaasti nykyisessä muodossaan, saimme siitä hyviä ideoita seuraavaa kehitysversiota varten.”

Sertifioinnin myönsivät IPMA:n kouluttamat REG-arvioitsijat Tuomas Ahola Tampereen yliopistosta ja koulutus- ja tutkimuspäällikkö Teppo Neuvonen Turun ammattikorkeakoulusta.

Ahola ja Neuvonen toteavat lausunnossaan muun muassa näin:

Monipuolinen ja vaihteleva materiaali sekä valmennuksen harjoitukset kattavat käytäntöpätevyydet varsin hyvin. Myös ihmispätevyydet on käyty kattavasti läpi ja materiaalista löytyy kaikki sen vaativat osa-alueet.

Näkökulmapätevyyteen liittyvät asiat käydään läpi sekä käytäntöpätevyyksien että osin myös ihmispätevyyksiin liittyvissä materiaaleissa. Valmennus soveltuu hyvin siihen tarkoitukseen, jota varten se on laadittu: koulutus kattaa kaikki IPMA:n ICB 4 -pätevyydet vähintään riittävällä tasolla.

Kaikki IPMA C -sertifiointiin valmistavat koulutuksemme näet avointen projektikoulutusten kalenteristamme.

Kumura

Kuulumisia

Tunneäly on väylä merkityksellisyyden luomiseen

Merkityksellisyys ja työelämän tunteiden tunnistaminen edistävät sekä projektien onnistumista että niissä työskentelevien hyvinvointia. Siksi tunneäly kannattaa ottaa osaksi projektien työkalupakkia. 

Lue lisää

Rekry: ICT-projektijohtamisen ammattilainen

Välitämme ihmisistä ja projekteista. Tarjoamme ICT-projektijohtamisen ammattilaisille työpaikan, jossa viihdytään ja kehitytään ammatillisesti. Sitoutunut, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on meillä avainasemassa. Haluamme riveihimme merkityksellisyydestä innostuvia, joko työntekijöinä tai kumppaneina.

Lue lisää

Kumura on projektiammattilaisen kotipesä

Sitoutunut, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on liiketoimintamme ytimessä. Haluamme tarjota ICT-projektien ja projektijohtamisen ammattilaisille paikan, jossa viihdytään ja kehitytään ammatillisesti.

Lue lisää