3PMO

3PMO tärpit ja parhaat palat

Kumuran 3PMO tiimin mietteet

9.6. järjestetyssä 3PMO-tapahtumassa oli tuttuun tapaan painavaa asiaa ja kutkuttavan kiinnostavia keskusteluja. Meiltä Kumuralta ”paikan päällä” olivat Merja Galler, Mikko Saastamoinen, Ari Vättö, Pasi Kivimäki ja Mika Punta. Tiimillemme päällimmäisinä asioina jäivät mieleen mm. PMO:n strateginen rooli muutosjohtamisessa, kytkös liiketoimintaan, mittaamisen tärkeys sekä rajanveto mitä rooliin kuuluu ja ei kuulu.

Olimme kaikki myös samaa mieltä sitä, että tilaisuus toi valtavasti uusia näkökulmia kiinnostavien puhujien sekä erinomaisten keskusteluiden ansiosta.

Sovimme jo etukäteen että vastaamme heti tuoreeltaan alla oleviin viiteen kysymykseen ja jaamme oman näkemyksemme mukaan parhaat tärpit tilaisuuden jälkeen kaikkien osallistujien iloksi. Alla siis ajatuksiamme parhaat tärpit boldattuna, olkaatte hyvät!

1. Mainitsemisen arvoinen highligt tai mikä jäi erityisesti mieleen?

Mikko: Listaan useammankin highlightin:

Mika: Mikon nostamien havaintojen lisäksi päällimmäisenä jäi mieleen kuinka tärkeää PMO-toiminta oikeasti on ja mitä kaikkia hyötyjä sen avulla saadaan

Pasi: Helsingin kaupungin selkeä ja määrätietoinen eteneminen projektitoiminnan ja PMO:n kehittämisessä.  Hyvä suunnitelma, oikea-aikainen toteutus sekä tuki ja valvonta.  Harvemmin kuulee myös, että projektien hyötyjen seurantaa tehdään suunnitelmallisesti.  Tästä pisteet Helsingille.

Ari: Nostan tähän useammankin kiinnostavan asian:

Merja: Minullakin jäi mieleen useampi asia:

2. Opitko jotain uutta?

Pasi: Yleisesti ottaen parempi ymmärrys eri yritysten ja organisaatioiden PMO:n vaatimuksista ja haasteista.

Merja: Hyvä muistutus jo aikaisemmin opitusta oli PMO:n vastuiden ja tehtävien lisäksi ne asiat joista PMO EI vastaa. Tämä selventää PMO:n asemaa ja ”vääriä” oletuksia. Muita mieleen jääviä asioita olivat mm.

3. Miksi kannatti osallistua?

Pasi: Sain uutta käytännön näkemystä, miten PMO:t on Suomessa rakennettu vastaamaan niitä haasteita ja tavoitteita, joita kussakin organisaatiossa on.

Ari: Sain uusia näkökulmia PMO:n rooliin eri organisaatioissa.

Merja: Tilaisuus oli hyvin organisoitu ja järjestetty. Verkostoitumista kiinnostavien ihmisten kanssa ja uusia ideoita omaan työhön.

4. Mistä haluat kiittää muita osallistujia?

Pasi: Mielenkiintoisista pöytäkeskusteluista ja esiin kummunneista uusista näkökulmista.  Uusista näkökulmista ja ajatuksista siitä, kuinka erilaisista lähtökohdista ja vastuilla PMO:t toimivat yrityksissä ja organisaatioissa.

Ari: Kiitos aktiivisesta keskustelusta ja uusista näkökulmista

Merja: Ryhmäkeskustelut loivat päivään virkistävää vaihtelua ja on aina yhtä mielenkiintoista jakaa ajatuksia ja huomata kuinka erilaisissa organisaatioissa projektijohtamisen haasteet ovat hyvin samankaltaisia.

Kiitos vielä kerran koko tiimimme puolesta!
T: Mikko, Mika, Merja, Ari ja Pasi!

Ps. Jäikö jokin askarruttamaan?

Tai haluatko vielä jatkaa hyvää keskustelua? Voit olla meihin yhteydessä milloin vain. Löydät yhteystietomme täältä.

Voit varata myös maksuttoman sparraustuokion asiantuntijamme kanssa, jonka tarjoamme kaikille 3PMO-tapahtumaan osallistuneille.

Pasi Kivimäki
Kumura

Kuulumisia

Projektipäivät 2024

Olemme mukana vuoden 2024 Projektipäivillä! Tutustu ohjelmaamme ja lataa ennakkoon Tekoäly projektityössä -pikaopas.

Lue lisää

Resilienssin rakentaminen tekoälyn aikakaudella

Tekoälyn aikakaudella resilienssin rakentaminen on muutosjohtajien tärkeimpiä tehtäviä. Lue valmentajamme ja projektityön tekoälyn tienraivaajan Mika Purolan artikkelista!

Lue lisää

Näin tekoäly auttaa muutossalkun hallinnassa

Muutossalkku, tai muutosportfolio, on tärkeä strateginen työkalu, joka kokoaa yhteen organisaation kaikki muutokset mahdollistaen niiden kokonaisvaltaisen hallinnan ja seurannan. Salkun ja muutoksen johtamisessa tekoälystä on paljon hyötyjä. Lue artikkelistamme!

Lue lisää