Vuoden 2021 Projektipäivien parhaat palat

Lokakuun loppupuolella järjestettyihin Projektipäiviin oli mahdollista osallistua niin etänä kuin livenä. Iloksemme saimme mukavan kokoisen joukon kumuralaisia paikan päälle Messukeskukseen tapaamaan uusia ja vanhoja tuttuja keskustelun merkeissä. Kumuran ständiä pitivät pystyssä Mikko Saastamoinen, Merja Galler, Mika Punta, Pasi Kivimäki ja Ari Vättö. Projektipäivät antoivat taas paljon, ja tämä artikkeli kokoaa paikan päällä olleiden kumuralaisten mielestä parhaat palat.

Mikä erityisesti jäi mieleen, mikä oli mainitsemisen arvoinen kohokohta?

Mikko: Jos pitää nostaa jokin yksittäinen kohokohta, niin se oli ehdottomasti Kumuran oma keskusteluna toteutettu puheenvuoro. Se selvästi kiinnosti osallistujia, sillä pääsalissa ja linjojen päässä oli paikalla todella paljon ihmisiä. Toimme tapahtumaan uudenlaisen tuulahduksen, joka kuitenkin liittyy olennaisesti projektijohtamiseen ja projektien onnistumiseen.

Mutta myös Kumuran muu näkyminen Projektipäivillä ja jo ennen tapahtumaa lämmittää mieltä. Ylpeänä siellä sai liikkua, kun saa edustaa näin mahtavaa yritystä ja yhteisöä.

Ari: Se, että pääsimme tapaamaan oikeasti ihmisiä, aidossa ympäristössä pitkän tauon jälkeen. Satunnaiset keskustelut “isollakin pensselillä” (ei vain projekteista ja projektitoiminnasta) erilaisista aiheista erilaisten ihmisten kanssa olivat virkistäviä. Toki paneelikeskustelu merkityksellisyydestä oli päivän ehdottomasti parasta antia. Uskon, että herätti ajattelemaan muutkin kuin me, joille aihe oli jo tuttu.

Merja: Minulla jäi mieleen useampi asia, tai oikeastaan tunne:

Pasi: Oli taas pitkän koronatauon jälkeen päästä tapaamaan ihmisiä ja moikkaamaan tuttuja. Turisemista olisi riittänyt useammaksikin päiväksi helposti, mutta erittäin hyvä kun tämäkin saatiin järjestettyä.

Opitko jotain uutta?

Ari: Itselle uutta oli se, että olin ensimmäistä kertaa mukana Projektipäivillä!

Merja: Opin Tia Arjanteen luennolta Onko stressi ajamassa sinut ojaan? – Löydä turbovaihteesi ja pysy kaistalla!

Omasta puheenvuorostamme opin:

Miksi Projektipäiville kannatti osallistua?

Mika: Tapahtuma antoi konkreettista uskoa siihen, että olemme pandemian jälkeen palaamassa kohti normaalia. Se huokui kaikista osallistujista. Positiivisuus ja huumori oli läsnä kaikissa keskusteluissa.

Pasi: Oli hyvä nähdä, kuinka projektien merkityksellisyys ja vähän normaalisti poikkeavat pehmeämmät johtamisaspektit herättävät voimakasta kiinnostusta näinä päivinä. Oikeaan suuntaa ollaan menossa tältäkin osin.

Mistä haluaisit kiittää Projektipäivien osallistujia ja Kumuran ständillä käyneitä?

Mikko: Todella moni oli kiinnostunut kuulemaan lisää Kumurasta. Kiitos kaikille teille antoisista keskusteluista!

Mika: Oli hienoa tavata pitkästä aikaa tuttuja ja myöskin uusia tuttavuuksia kasvotusten. Oli hienoa vaihtaa kuulumisia ja myöskin saada positiivista palautetta yrityksestämme ja sen näkyvyyden parantumisesta.

Ari: Kiitos että tulitte, olitte aktiivisia ja kiinnostuneita!

Merja: Kiitos aidoista ja avoimista keskusteluista projektitoiminnasta. On mielenkiintoista ja hienoa, että ihmiset uskaltavat kertoa haasteistaan ja tavoista, joilla ovat koittaneet ja saaneetkin ratkaisuja aikaan. Vertaistuki on todella arvokasta. Se avaa ajatuksia ja auttaa oivaltamaan uusia ratkaisuja. Kannustan ihmisiä verkostoitumaan oman alan ihmisten kanssa ja rohkeasti kysymään, miten kukakin on tiettyihin haasteisiin tarttunut.

Pasi: Kiitoksia kaikille, joiden kanssa oli aikaa keskustella edes muutama sana. Kiitoksia myös kaikista yhteistyöehdotuksista ja tulevista tapaamisista, joiden puitteissa voidaan merkityksellisyyttä viedä eteenpäin projekteissa.

Kiitos vielä kerran koko tiimimme puolesta!
Terveisin Mikko, Mika, Ari, Merja ja Pasi

Löydät paneelikeskusteluna toteutetun puheenvuoromme tallenteen täältä.

Pasi Kivimäki

Kuulumisia

Yksilön muutosmatka osana laajaa muutosohjelmaa

Niin pienen kuin isonkin muutoksen onnistuminen on loppujen lopuksi kiinni ihmisistä. Muutoksen johtaminen myös yksilön tasolla auttaa sitouttamaan ihmiset tavoiteltuun muutokseen ja saamaan aikaan pysyvän toiminnan muuttamisen.

Lue lisää

Verkostolaiseksi

Työskenteletkö oman yrityksesi kautta ja tahdot osaksi projektiammattilaisten yhteisöä, jonka kautta pääset mukaan mielenkiintoisiin projekteihin? Hae verkostoomme!

Lue lisää