Mikko_Saastamoinen_ICT_projekti_ammattilainen

Toimarimme Mikon katsaus vuoteen 2022

Vuosi 2022 oli Kumuralle huima vuosi. Reipasta kasvua, yrityskauppa, runsaasti uusia kumuralaisia, organisaatiomme uudistuminen, hienoja tapahtumia ja ikimuistoisia kohtaamisia. Tässä artikkelissa muistelen vielä lyhyesti viime vuoden tapahtumia. 

Kumura ja Adapro yhdistivät voimansa 

Vuosi sitten ystävänpäivänä uutisoimme yrityskaupasta, jossa Kumurasta tuli Adapron (Suomen Projekti-Instituutti Oy) pääomistaja. Kevään aikana käynnistimme fuusioprojektin, jonka tuloksena Kumura ja Adapro yhdistyivät vuoden 2022 lopussa. 

Yhdistyminen Adapron kanssa näkyi ja tuntui koko henkilöstölle. Kokoonnuimme viime keväänä koko porukalla Tampereella, jossa saimme kohdata paitsi Adapron henkilöstön myös paljon uusia kumuralaisia. Oli ilo seurata, kuinka ihmiset tutustuivat toisiinsa ja ideoivat ryhmissä tulevaa matkaamme yhtenä yhtiönä.

Oli hienoa seurata yhteistä ideointia.

Yritysten yhdistymisessä haimme yhteistä toimintatapaa niin, että molemmille tärkeimmät asiat omasta yrityskulttuurista tulivat huomioitua. Tämä ei ole aina helppoa, mutta henkilöstön osallistamisen ja keskustelujen kautta ratkaisut kyllä löytyvät. Fuusioprojekti oli meille valtavan opettava matka. Satsasimmekin erityisen paljon oppien keräämiseen niin matkan aikana kuin sen päätyttyä. 

Liikevaihdossa yli 50 %:n orgaaninen kasvu 

Kasvuluvuissa ylitimme viime vuonna kaikki odotuksemme. Kumuran liikevaihto kasvoi orgaanisesti yli 50 %:a ja ylitti neljä miljoonaa euroa. Kun tähän yhdistetään Adapron 1,3 M€, ylitimme liikevaihdossa 5 M€ rajan selvästi, minkä asetimmekin tavoitteeksi vuosi sitten yrityskaupan yhteydessä. Henkilöstömme määrä kasvoi 29:stä 46:een, kun huomioidaan adaproonien liittyminen kumuralaisiksi. 

Merkityksellisyyttä Projektipäivillä ja hyvinvointialueilla 

Olimme viime vuonna mukana monissa tapahtumissa, joista esiin haluan nostaa erityisesti Projektipäivät 2022. Teemamme koskivat merkityksen johtamista projektityössä ja epäonnistumisten käsittelyä turvallisesti. Palautteen perusteella olimme tärkeiden asioiden äärellä.

Viime vuosi ja vuodenvaihde olivat merkityksellisiä ja historiallisia koko Suomelle, kun hyvinvointialueiden uudet organisaatiot aloittivat toimintansa 1.1.2023. Moni kumuralainen oli mukana eri hyvinvointialueiden projekteissa. Urakka oli valtava, ja vuodenvaihteen lähestyessä jännitystä oli selvästi ilmassa.

Kiitos kuuluu kaikille teille, jotka olette olleet osallisina tässä jokaista kansalaista koskettavassa ponnistuksessa. Muutosmatka on toki vielä kesken ja työ jatkuu. Uudet organisaatiot opettelevat toimintaansa, viimeistelevät prosessejaan ja juurruttavat uusia toimintatapoja. Paljon projekteja jäi kesken tai tekemättä, kun viime vuonna keskityttiin hyvinvointialueen käynnistymisen kannalta kriittisimpiin asioihin. 

Merkityksellisyys säilyy Kumuran periaatteena. 

Samankaltainen tilanne on myös meillä Kumuralla. Harjoittelemme toimintaa uudistuneella organisaatiolla ja viimeistelemme fuusiossa tekemättä jääneitä asioita. Muistutamme itseämme joka päivä periaatteista, joista haluamme pitää kiinni, vaikka yrityksemme kasvaakin kovaa vauhtia. 

Välittäminen, arvostus, yhteisöllisyys, autonomia ja merkityksellinen työ – niistä on kumuralaisuus tehty.

Mikko Saastamoinen, Kumura

Mikko Saastamoinen

Mikko on Kumuran ihmisistä ja projekteista välittävä toimitusjohtaja. Mikolla on pitkä kokemus projektipäällikkönä laajoista ICT-muutosprojekteista eri toimialoilla niin toimittajan kuin tilaajan puolella. Mikolla on monipuolista kokemusta myös projektitoiminnan kehittäjänä ja valmentajana.

Kuulumisia

5 keinoa projektipäällikön lataamiseen

Kumuralle tullessaan Jaanalla puski pintaan harvinainen tunne: tähän joukkoon hän haluaa kuulua. Artikkelissaan Jaana kertoo Kumuran elävästä elämästä esimerkkejä siitä, miten projektipäällikön hyvinvointia voi tukea.

Lue lisää