Kumura ja Suomen Projekti-Instituutti fuusioituvat

Kumura Oy ja Adapro-nimellä toimiva Suomen Projekti-Instituutti Oy yhdistyvät 1.1.2023 alkaen muodostaen Suomen johtavan projektitoiminnan kehittämiseen ja ICT-projektien johtamiseen keskittyvän asiantuntijaorganisaation. Jatkossa toimimme yhteisellä nimellä Kumura Oy.

Entistä laajemmat palvelut asiakkaillemme

Fuusio ei aiheuta muutoksia Kumura Oy:n nykyisten asiakkaiden sopimuksiin, yhteyshenkilöihin tai sovittuihin projekteihin, eikä siten edellytä Kumuran asiakkailta toimenpiteitä. Sen sijaan fuusio tuo asiakkaidemme saataville Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen kattavat projektinjohtoon sekä projektiosaamisen kehittämiseen liittyvät palvelut.

Uusia rekrytointeja ja kansainvälistymismahdollisuuksia

”Yhdistyminen on luonnollinen ja merkittävä seuraava askel helmikuussa 2022 toteutetun yrityskaupan jälkeen, sillä yhtiöiden välinen yhteistyö on käynnistynyt erinomaisesti. Molempien yhtiöiden työntekijät ovat ottaneet tiedon innostuneina vastaan, ja moni on saanut ottaa osaa fuusion valmisteluun. Myös asiakkaamme ovat kokeneet yrityskaupan ja laajentuneen tarjoamamme hyvin positiivisesti. Samalla voimme tarjota entistäkin monipuolisemmat kehittymismahdollisuudet työntekijöillemme, jotka ovat strategiamme ytimessä. Tarve projektijohtamisen ammattilaisille kasvaa, joten rekrytointimme jatkuvat.”Mikko Saastamoinen, toimitusjohtaja, Kumura Oy

Kumura jatkaa riippumattomana yhtiönä

Sulautuminen on luonnollinen jatkumo 1.2.2022 toteutetulle yrityskaupalle, jossa Kumura osti Adapron nimellä toimivan Suomen Projekti-Instituutin osake-enemmistön. Sulautumisen jälkeinen Kumura Oy on edelleen riippumaton suomalainen projektijohtamisen asiantuntijayritys, jonka omistavat yhtiön toimiva johto ja avainhenkilöt. Yhtiön kotipaikka on Tampere, jonka lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Jyväskylässä ja Espoossa. Yhtiö työllistää yli 50 asiantuntijaa valtakunnallisesti ympäri Suomen ja sen liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna noin 5 milj. euroa. Yhdistymisen myötä yhtiön tarjooma on koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ja mahdollistaa entistä kattavampien projektinjohtopalveluiden tuottamisen eri toimialojen asiakkaillemme sekä Suomessa että ulkomailla.

Lisätiedot:

Hallituksen puheenjohtaja Pasi Kivimäki, puh. +358 400 635 690, pasi.kivimaki@kumura.fi

Toimitusjohtaja Mikko Saastamoinen, puh. +358 50 384 3767, mikko.saastamoinen@kumura.fi

Kumura

Kuulumisia

Kokemuksia tekoälystä projektipäällikön työkaluna

Millaisia käyttötapoja projektipäällikkömme Päivi on löytänyt tekoälylle projektityössä? Missä tekoäly on erityinen valttikortti? Lue Päivin ajatukset tästä kirjoitukses

Lue lisää

Helpotusta muutoskylläisyyteen muutosportfolion johtamisella

Milloin muutosta on liikaa? Silloin, kun ämpäri valuu yli. Muutosjohtamistakin valmentaja ja siinä konsultoiva Virpi Elers kertoo, kuinka muutosportfolio parantaa muutoksessa onnistumista muutoskylläisyyttä ehkäisemällä.

Lue lisää

Yksilön muutosmatka osana laajaa muutosohjelmaa

Niin pienen kuin isonkin muutoksen onnistuminen on loppujen lopuksi kiinni ihmisistä. Muutoksen johtaminen myös yksilön tasolla auttaa sitouttamaan ihmiset tavoiteltuun muutokseen ja saamaan aikaan pysyvän toiminnan muuttamisen.

Lue lisää