Kumura ja Suomen Projekti-Instituutti fuusioituvat

Kumura Oy ja Adapro-nimellä toimiva Suomen Projekti-Instituutti Oy yhdistyvät 1.1.2023 alkaen muodostaen Suomen johtavan projektitoiminnan kehittämiseen ja ICT-projektien johtamiseen keskittyvän asiantuntijaorganisaation. Jatkossa toimimme yhteisellä nimellä Kumura Oy.

Entistä laajemmat palvelut asiakkaillemme

Fuusio ei aiheuta muutoksia Kumura Oy:n nykyisten asiakkaiden sopimuksiin, yhteyshenkilöihin tai sovittuihin projekteihin, eikä siten edellytä Kumuran asiakkailta toimenpiteitä. Sen sijaan fuusio tuo asiakkaidemme saataville Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen kattavat projektinjohtoon sekä projektiosaamisen kehittämiseen liittyvät palvelut.

Uusia rekrytointeja ja kansainvälistymismahdollisuuksia

”Yhdistyminen on luonnollinen ja merkittävä seuraava askel helmikuussa 2022 toteutetun yrityskaupan jälkeen, sillä yhtiöiden välinen yhteistyö on käynnistynyt erinomaisesti. Molempien yhtiöiden työntekijät ovat ottaneet tiedon innostuneina vastaan, ja moni on saanut ottaa osaa fuusion valmisteluun. Myös asiakkaamme ovat kokeneet yrityskaupan ja laajentuneen tarjoamamme hyvin positiivisesti. Samalla voimme tarjota entistäkin monipuolisemmat kehittymismahdollisuudet työntekijöillemme, jotka ovat strategiamme ytimessä. Tarve projektijohtamisen ammattilaisille kasvaa, joten rekrytointimme jatkuvat.”Mikko Saastamoinen, toimitusjohtaja, Kumura Oy

Kumura jatkaa riippumattomana yhtiönä

Sulautuminen on luonnollinen jatkumo 1.2.2022 toteutetulle yrityskaupalle, jossa Kumura osti Adapron nimellä toimivan Suomen Projekti-Instituutin osake-enemmistön. Sulautumisen jälkeinen Kumura Oy on edelleen riippumaton suomalainen projektijohtamisen asiantuntijayritys, jonka omistavat yhtiön toimiva johto ja avainhenkilöt. Yhtiön kotipaikka on Tampere, jonka lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Jyväskylässä ja Espoossa. Yhtiö työllistää yli 50 asiantuntijaa valtakunnallisesti ympäri Suomen ja sen liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna noin 5 milj. euroa. Yhdistymisen myötä yhtiön tarjooma on koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ja mahdollistaa entistä kattavampien projektinjohtopalveluiden tuottamisen eri toimialojen asiakkaillemme sekä Suomessa että ulkomailla.

Lisätiedot:

Hallituksen puheenjohtaja Pasi Kivimäki, puh. +358 400 635 690, pasi.kivimaki@kumura.fi

Toimitusjohtaja Mikko Saastamoinen, puh. +358 50 384 3767, mikko.saastamoinen@kumura.fi

Kumura

Kuulumisia

Nähdään 2023 Projektipäivillä!

Olemme mukana vuoden 2023 Projektipäivillä pääyhteistyökumppanina! Tuomme lauteille vakuuttavan asiantuntijajoukon puhumaan inhimillisyydestä vastuullisuuden muotona. Järjestämme myös kaikille avoimet Virtuaalijatkot 26.10.! Lue lisää artikkelista.

Lue lisää

Toiminnan inhimillisyys konkretisoituu arkisissa päätöksissä

Vaikka emme olisikaan täysin yhtä mieltä siitä, mitä inhimillisyys tarkoittaa, se on totta, että sen poissaolo heikentää toiminnan kannattavuutta ja henkilöstön hyvinvointia. Lue valmentavan projektitoiminnan inhimillistäjän Millan artikkelista, kuinka johtoryhmä hallitus ja omistajat tukevat inhimillisyyttä päätöksenteon kautta.

Lue lisää

Projektiammattilaisen hyvinvointi on vastuullisen projektitoiminnan ytimessä

Vastuullisuus on noussut ilahduttavasti globaaliin keskusteluun sekä sitä kautta myös projektitoimintaan kuuluvaksi teemaksi. Aihetta on jo joitain vuosia käsitelty melko aktiivisesti niin lehdissä kuin verkossakin. Internetissä alan johtavat yhteisöt ovat julkaisseet kirjoituksia aiheeseen liittyen, aiheen ympärillä järjestetään myös webinaareja, valmennuksia sekä tapahtumia.

Lue lisää