Kumura ostaa Suomen Projekti-Instituutin

1.2.2022 toteutetussa yrityskaupassa Kumura Oy on ostanut Adapro-nimellä toimivan Suomen Projekti-Instituutti Oy:n osake-enemmistön. Yrityskaupan jälkeen yritykset muodostavat yhdessä yli 50 henkilöä työllistävän projektijohtamisen asiantuntijaorganisaation, jonka asiakaskunta koostuu niin yrityksistä kuin julkisyhteisöistä. Yhtiöillä on toimipisteet Tampereella, Jyväskylässä ja Espoossa, joiden lisäksi iso osa yhtiöiden henkilökunnasta työskentelee eri puolella Suomea.

Yhteenliittymästä Suomen suurin projektitoiminnan kehittämisen ja ICT-projektien johtamisen asiantuntijaorganisaatio

Yrityskaupan myötä Kumura ja Adapro -yhteenliittymä on Suomen suurin projektitoiminnan kehittämisen ja ICT-projektien johtamisen asiantuntijaorganisaatio. Yhtiöiden yhteenlaskettava liikevaihtotavoite vuodelle 2022 on noin 5 miljoonaa euroa.

Kaupan ansiosta aikaisemmin ulkoistettuihin ICT-projektinjohtopalveluihin keskittynyt Kumura vahvistaa huomattavasti valmennus- ja kehittämisliiketoimintaansa, sillä ICT-projektinjohtopalveluiden rinnalle rakentuu nyt myös merkittävä projektitoiminnan koulutus- ja konsultointitoiminto. Paremmin Adapro-nimellä tunnetun Projekti-Instituutin ydinosaamista on juuri osaamisen ja toiminnan kehittäminen.

Näin yhtiöt yhdessä voivat palvella asiakkaitaan entistä laajemmin: Asiakas voi tarvittaessa ulkoistaa ICT-projektinjohdon Kumuralle, mutta samalla hän voi saada apua oman organisaationsa projektikompetenssien ja -prosessien kehittämisestä Adaprolta. Suurissa organisaatioissa, joissa projektit ovat keskeinen osa liiketoimintaa ja sen kehittämistä, on usein tarve molemmille osa-alueille.

”Adapron ja Kumuran synergiat olivat jo ensisilmäyksellä houkuttelevat.”

Pasi Kivimäki

”Adapron ja Kumuran synergiat olivat jo ensisilmäyksellä niin houkuttelevat, että tähän kauppaan oli alun perin erittäin helppo lähteä. Odotan henkilökohtaisesti todella paljon yhteenliittymältämme, sillä olen varma, että näin mahtavalla ja innostuneella henkilöstöllä saamme autettua asiakkaitamme onnistumaan projekteissaan nyt entistäkin paremmin.”  –  Pasi Kivimäki, Kumura Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

”Löysimme Kumurasta Adaprolle uuden kotipesän, joka jatkaa vuonna 1990 perustettua yhtiötämme eteenpäin nyt sukupolvenvaihdoksen jälkeen.  Adapro tulee hyötymään merkittävästi Kumurasta kumppanina ja uutena omistajana. Tämä uusi kokonaisuus on aivan uniikki Suomessa.” – Matti Ahvenharju, Projekti-Instituutin hallituksen puheenjohtaja

Vaikutukset asiakkaille

Adapro tulee toimimaan itsenäisenä projektitoiminnan ja osaamisen kehittämiseen keskittyvänä yhtiönä tiiviissä yhteistyössä Kumuran ICT-projektinjohtopalveluiden kanssa. Asiakkaillemme tämä yhteistyö näkyy palveluvalikoiman laajentumisena, sillä molempien yhtiöiden palvelut ovat jatkossa kaikkien asiakkaiden saatavilla. Voimassa oleviin palvelusopimuksiin nykyisten asiakkaiden kanssa yrityskaupalla ei ole vaikutuksia.

Vaikutukset henkilöstölle

Henkilöstölle sekä kumppaniverkostossamme työskenteleville itsenäisille projektiammattilaisille yrityskauppa näkyy uusien kollegoiden lisäksi erityisesti entistä laajempina uramahdollisuuksina työskennellä kiinnostavien ICT-projektien johtotehtävissä sekä erilaisissa projektitoiminnan kehittämisen ja valmentamisen tehtävissä.

Lisäksi Kumuran jo valmiiksi kokeneet ICT-projektijohtamisen asiantuntijat sekä uudet kumuralaiset, joita etsimme riveihimme jatkuvasti, voivat syventää osaamistaan entistä helpommin Adapron toteuttamien valmennuksien ja sertifikaattien myötä.

”Välitämme ihmisistä ja projekteista.”

Mikko Saastamoinen

Työntekijä- ja asiakaskokemus keskiössä jatkossakin

Yhteenliittymä keskittyy jatkossakin erityisesti sekä työntekijä- että asiakaskokemuksen kehittämiseen, jotka ovat olleet koko ajan Kumuran strategian kaksi keskeisintä teemaa.

Välitämme ihmisistä ja projekteista -lupauksemme on meille edelleen sydämen asia, ja siitä pidämme jatkossakin yhdessä kiinni. Yhteistyömme on alkanut todella hyvässä hengessä ja innokkaasti”, hehkuttavat toimitusjohtajat Mikko Saastamoinen Kumuralta ja Teppo Nurminen Adaprolta.

Lisätiedot:

Taustatietoja

Kumura Oy on vuonna 2006 perustettu valtakunnallisesti toimiva ICT-projektijohtamisen asiantuntijayritys. Kumuran asiakkaita ovat suuret julkiset ja yksityisomisteiset organisaatiot, joita Kumuran asiantuntijat auttavat onnistumaan ICT-projekteissa. Yhteensä kumuralaiset ovat johtaneet jo satoja erilaisia vaativia ICT-projekteja onnistuneesti maaliin. Kumuralaiset asiantuntijat toimivat asiakkaidensa organisaatioissa erilaisissa projektijohtamisen tehtävissä ja asiantuntijarooleissa.

Suomen Projekti-Instituutti Oy on vuonna 1990 perustettu konsultointi- ja valmennusyritys, joka Adapro-brändillään on tuottanut projektiliiketoiminnan ja strategian toimeenpanoon liittyviä kehittämispalveluita ja Projekti-Instituutti-brändillään yksilöiden osaamisen ja työmarkkina-arvon kasvattamisen palveluita. Yrityskaupan myötä konsultointi- ja valmennustoimintaa jatketaan selvyyden vuoksi pelkästään Adapro-nimellä ja kaikki aikaisemmin Projekti-Instituutin-nimen alla toteutetut palvelut ovat nyt saatavilla Adapron kautta. Lisätietoja Adaprosta: adapro.fi

Kumura

Kuulumisia

Kokemuksia tekoälystä projektipäällikön työkaluna

Millaisia käyttötapoja projektipäällikkömme Päivi on löytänyt tekoälylle projektityössä? Missä tekoäly on erityinen valttikortti? Lue Päivin ajatukset tästä kirjoituksesta.

Lue lisää