Kuntarahoitus käynnisti tekoälyn hyödyntämisen Kumuran valmennuksilla
Kuntarahoitus Oyj on yksi Suomen suurimmista luottolaitoksista, joka rahoittaa kuntia, hyvinvointialueita ja valtion tukemaa asuntotuotantoa. Sen tehtävänä on edistää kestävää yhteiskuntaa tarjoamalla asiakkailleen kustannustehokasta rahoitusta kaikissa markkinatilanteissa. Sisäisesti lisää tehokkuutta lähdettiin hakemaan työntekijöiden tekoälyosaamisella.
Saadakseen tekoälystä kaiken irti Kuntarahoitus tilasi Kumuralta kolme eri AI-valmennusta, jotka palvelivat eri rooleissa toimivia:
- Ensimmäinen valmennus järjestettiin projekteista ja kehityksestä vastaaville.
- Toiseen osallistui koko henkilökunta asiantuntijatyön näkökulmasta.
- Kolmas valmennus pidettiin johtoryhmän kehityspäivässä.
”Ensimmäiset osallistujat kokivat saavansa valmennuksesta niin suuren hyödyn, että esittivät pyynnön vastaavasta valmennuksesta koko talolle. Lisäksi johtoryhmälle järjestettiin oma toteutus”, Kuntarahoituksella kehityspäällikkönä työskentelevä Tiina Lammi kertoo.
Valmennukset piti Kumuran valmentaja ja konsultti, projektiammattilaisten tekoälyosaamisen draivaaja Mika Purola.
Konkreettinen ja käytännön hyötyihin keskittyvä tekoälyvalmennus
Lammi kertoo Kuntarahoituksen tunnistaneen tekoälyosaamisen tärkeäksi työelämätaidoksi varsinkin tulevaisuutta ajatellen.
”Valmennukset keskittyivät perustaitoihin ja promptaamiseen, sillä jos sitä ei osaa, ei tekoälyn kanssa paljoon pysty. Näillä harjoituksia sisältäneillä valmennuksilla rahoituslaiset pääsivät alkuun tekoälyn kanssa ja pystyvät nyt ottamaan haltuun myös uusia ominaisuuksia, joita tekoälysovelluksiin tulee.”
Lammi on todennut, että tekoäly saatetaan mieltää Googlen kaltaiseksi työkaluksi ja sitä lähdetään myös käyttämään samalla tavalla. Lammi kiittääkin Kumuran valmennuksia siitä, että ne auttoivat pääsemään kärryille tekoälyn käytön periaatteista ja kääntämään ajattelun siihen, ettei kyseessä ole hakukone vaan työn tekoa tehostava avustaja.
”Valmennuksessa mentiin suoraan asiaan tekemisen kautta, minkä ansiosta osallistujien mielenkiinto pysyi yllä ja he pääsivät heti oivaltamaan, mihin he henkilökohtaisesti voivat tekoälysovelluksia työssään hyödyntää.”
Tekoälyvalmennuksista osaamispohja Copilot-pilottiin
Kumuran valmentajaa Lammi kehuu selkeydestä, varmuudesta ja rauhallisuudesta. Jokainen Kuntarahoituksen työntekijä pystyi tulemaan valmennuksiin hyvillä mielin roolista riippumatta.
”Suosittelen Kumuran tekoälyvalmennuksia kaikille, jotka haluavat päästä helpolla alkuun. Saimme avaimet käteen -palveluna meille sopivan paketin, jolla käynnistää tekoälyn hyödyntäminen”, Lammi kuvailee.
Valmennusten jälkeen on käynnistynyt Copilot-kokeilu, jonka pilottiryhmää Lammi vetää. Pilotissa Lammi on nähnyt perustaitojen hallitsemisen tärkeyden: tekoälysovellusta uskalletaan kokeilla ja tietoturvaan liittyvät seikat olivat selkeinä mielessä jo pilotin alkaessa.
”Juuri näitä asioita lähdimme valmennuksista hakemaan: rohkeutta testata, esimerkkejä hyödyllisistä käyttötavoista ja varmuutta tekoälyn turvallisuuteen. Tätä kaikkea myös saimme, joten olemme tyytyväisiä yhteistyöhömme Kumuran kanssa”, Lammi summaa.
Projektiosaamisen kehittämisellä parempi kannattavuus sinunkin organisaatiollesi
Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä, niin varmistetaan yhdessä projektiosaamisen riittävyys sinunkin organisaatiossasi!
Marcus Ahlroth
sales@kumura.fi
+358 40 758 3680
Varaa tapaaminen >>
Tutustu muihin asiakastarinoihimme
Tana Oy sai vietyä tuotekehityksen prosessinsa suunnitelmista käytäntöön Kumuran avulla
Kari Rautakoski
Tana Oy
Lumme Energian migraatioprojektissa aikataulun pitäminen oli välttämätöntä ja Kumuran projektipäällikkö onnistui siinä
Kari Järvinen
Lumme Energia Oy
Tampereen Sähkölaitos sai ABC Projektijohtamismallilla ryhtiä projekteihin ja projektitoimintaansa
Johannes Lindell
Tampereen Sähkölaitos Oy