Nähdään Projektipäivillä!

Merkitykselliset projektit onnistuvat!

Olemme mukana Projektipäivillä 25.–26.10. pääyhteistyökumppanina, ja tuomme mukanamme lauteille vakuuttavan asiantuntijakaartin!

Seminaariemme aiheina ovat kasvun kiihdyttäminen merkityksellisillä projekteilla ja kantapään kautta saatujen oppien muuntaminen kasvun moottoriksi.

Osastollamme numero 3 pääset tuttuun tapaan osallistumaan Oura-hyvinvointisormuksen arvontaan ja kuulemaan tarjoamistamme uramahdollisuuksista!

Ohjelmamme:

Seminaari 1: Merkitykselliset projektit kiihdyttävät kasvua – Johdetaanko teillä merkitystä?

Aika: 25.10. klo 10.00–12.20
Paikka: Pääsali

Milla Ranta, Kumura – Mitä johdat, kun johdat projektin merkitystä?

Milla on projektitoiminnan kehittämisen ammattilainen, joka uskoo merkityksellisyyttä korostavan projektikulttuurin mahdollistavan kestävän kasvun ympäristön.

Milla keskittyykin puheenvuorossaan ihmisiin kasvun ja menestyksen avaimina. Työelämän eri vaiheissa olevat arvostavat merkityksellisyyttä, ja se on huomioitava jo kaikissa organisaatioissa.

Pääsalissa tiistaina klo 10.05–10.35.

Merja Galler, Kumura – Projektin fiilis on kasvun paikka

Merja on Kumuran merkityksellisen projektikulttuurin lähettiläs, missiona on tuoda inhimillisyyttä ja merkityksellisyyttä projektikulttuuriin, ja saada sen positiiviset vaikutukset näkymään niin yhteisössä kuin viivan alla.

Puheenvuorossaan Merja kertoo, kuinka projektin eri tasojen merkityksellisyyden kokemuksiin pääsee kiinni vastaamalla kysymyksiin mitä, miksi ja miten. Merja pureutuu syvemmin kysymykseen miten, ja jakaa kokemuksiaan projektin fiilismittareista.

Pääsalissa tiistaina klo 10.55–11.30.

Annukka Tapani, TAMK – Tutkimustulokset: Tarinoita merkityksellisistä projekteista

Annukka on Tampereen korkeakouluyhteisön yliopettaja ja tutkija. Annukka on Kasvu ja oppiminen (hybridi)yhteisöissä -tutkimusryhmän jäsenenä paneutunut työn merkityksellisyyteen, muutoskyvykkyyteen ja hyvinvointiin.

Puheenvuorossaan Annukka esittelee tyyppitarinoita projektityöstä. Teemat muodostuvat itsemääräytymisen teorian keskeisistä käsitteistä ja valottavat käytännön tasolla, onko projektityössä mahdollisuus kokea autonomiaa, tuntea itsensä kyvykkääksi ja yhteisöön kuuluvaksi. Mistä muodostuu onnistumisen kokemus, mistä puolestaan epäonnistuminen? Aineisto on koottu Kumuran projektipäälliköiltä syyskuussa 2022.

Pääsalissa tiistaina klo 11.45–12.20.

Mikko Saastamoinen, Kumura

Mikko Saastamoinen, Kumura – Alustus ja puheenjohtaminen

Mikko on Kumuran ihmisistä ja projekteista välittävä toimitusjohtaja. Mikolla on pitkä kokemus projektipäällikkönä laajoista ICT-muutosprojekteista eri toimialoilla niin toimittajan kuin tilaajan puolella.


Seminaari 2: Kantapääopit kasvun moottorina

Aika: 25.10. klo 13.20–15.50
Paikka: Pääsali

Jarkko Stenfors, Posiva – Kaikki ydinteollisuuden projektit onnistuvat

Haastavissa projekteissa kokemusta kerännyt Jarkko on työskennellyt viimeiset kahdeksan vuotta Eurajoen Olkiluodossa ydinteollisuuden parissa. Jarkolla on IPMA Level B -sertifiointi, jonka lisäksi hän on toiminut vuodesta 2019 IPMA:n Project Excellence Assessorina, kansainvälisenä projektiarvioitsijana.

Suomessa ollaan parhaillaan rakentamassa maailman ensimmäistä käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitosta, joka ratkaisee ydinprojekteissa olleen pullonkaulan. Jarkko kertookin puheenvuorossaan, miksi kaikki ydinteollisuuden projektit onnistuvat ja mikä niistä tekee niin erinomaisia.

Pääsalissa tiistaina klo 13.25–13.55.

Tiina Parikka, LMI – Meillä saa mokata: Psykologinen turvallisuus työympäristössä

Tiina tunnetaan inhimillisen johtamisen kehittämisen ammattilaisena ja työyhteisöjen psykologisen turvallisuuden puolestapuhujana. Yli 30-vuotisen uransa Tiina on tehnyt ihmisten parissa ja toiminut johtajana lähes 20 vuotta erikoisalalla Suomen ainoassa Kelloseppäkoulussa. Johtotehtävissä hän on toteuttanut muun muassa ESR- ja muita laajoja kehityshankkeita.

Tiina kertoo puheenvuorossaan, miten psykologinen turvallisuus vaikuttaa työyhteisön ilmapiiriin, pitovoimaan ja työhyvinvointiin. Lisäksi hän käsittelee pelkoa, häpeää ja sitä, mitä mokaamisen hetkellä tapahtuu mokaajassa ja hänen ympäristössään.

Pääsalissa tiistaina klo 14.10–14.45.

Liisa Holma, Un/known – Lähtijät: Tositarinoita ja oppeja työn nurjalta puolelta

Liisa on johtamisen ja strategisen muutoksen. Hän on työskennellyt strategiarooleissa ja johtanut muutoshankkeita niin suurissa kuin pienissä yrityksissä. Liisa on yksi Menestys syntyy asiakaskokemuksesta – B2B-johtajan opas -kirjan kirjoittajista ja Lähtijät-podcastin perustajista.

Lähtijät on kerännyt noin 150 irtisanoutuneen tarinat. Suurimmat syyt lähteä työstä ovat johtaminen ja kulttuuri, joiden merkitys työssä viihtymiseen on merkittävästi palkkaa suurempi. Mitä tarinoista on opittu näiden karikkojen välttämisestä?

Pääsalissa tiistaina klo 15.15–15.50.

Mika Punta, Kumura – Alustus ja puheenjohtaminen

Mikan vastuulla on Kumuran asiakaskokemuksen sekä palveluiden kehittäminen. Mika on kokenut projektinhallinnan ammattilainen, jolla on laajaa kokemusta suurten hankkeiden menestyksekkäästä läpiviennistä sekä projektien ja tuotekehityksen toimintamallien kehittämisestä.


Tutustu puhujiimme paremmin Projektipäivien sivulla.

Virittäydy tunnelmaan

Tutustu teemaan ennakkoon lataamalla uusin oppaamme Tee merkityksellisistä projekteista vahvuus.


Kumura

Kuulumisia

Rekry: IT-projektipäällikkö

Meillä Kumuralla johdetaan valtavasti erilaisia projekteja, sillä asiakkaidemme toimialat vaihtelevat laidasta laitaan. Haluamme tarjota näihin tärkeisiin projekteihin taitavat ja työhönsä sitoutuneet projektipäälliköt, joten etsimme nyt kokenutta IT-projektipäällikköä.

Lue lisää

Muutosjohtamisen uusi aikakausi: Tekoälyn käyttöönotto projektialalla

Tekoälyn potentiaalin täysimääräinen hyödyntäminen pidemmällä tähtäimellä vaatii suunnittelua ja osaavaa muutosjohtamista. Tässä artikkelissa Virpi Elers ja Mika Purola käsittelevät tekoälyn käyttöönottoa projektialalla muutosjohtamisen ADKAR-mallin kautta.

Lue lisää

Projektipäivät 2024

Olemme mukana vuoden 2024 Projektipäivillä! Tutustu ohjelmaamme ja lataa ennakkoon Tekoäly projektityössä -pikaopas.

Lue lisää