
Yhteistyön jatkuvuus näkyy henkilöstön osaamisessa
Jollas Instituutin ja Kumuran kumppanuus on ajan myötä vahvistunut ja kehittynyt. Kumuran toteuttamat projektivalmennukset ovat tarjolla S-ryhmäläisille osana Jollaksen valmennustarjontaa, jonka lisäksi yksittäiset osuuskaupat ja yksiköt voivat tilata omia valmennuksiaan tarpeidensa mukaan.
Jollas Instituutti tarjoaa laaja-alaisesti valmennuksia S-ryhmälle osuuskauppoineen. Jollas valmentaa kaikkia henkilöstöryhmiä myyjistä asiantuntijoihin, esimiehiin ja johtoon, jotta liiketoiminnot voivat menestyä ja tuottaa laadukkaita palveluja asiakasomistajille ja S-ryhmän muille asiakkaille.
Jollaksen ja Kumuran yhteistyö sai alkunsa vuonna 2003, kun Jollaksessa oli huomattu nouseva kysyntä projektivalmennuksille. Tästä käynnistyi kumppanuus, joka on ajan myötä vahvistunut ja kehittynyt. Kumuran toteuttamat projektivalmennukset ovat tarjolla S-ryhmäläisille osana Jollaksen valmennustarjontaa, jonka lisäksi yksittäiset osuuskaupat ja yksiköt voivat tilata omia valmennuksiaan tarpeidensa mukaan.
”Yhteistyö on ollut kaikin puolin ollut toimivaa. Välillämme on hyvä luottamus. Erityisesti olen arvostanut avointa vuoropuhelua ja joustavuutta valmennusten toteutuksessa”, kiittelee Jollas Instituutin projektipäällikkö Minna Niemelä.
”Yhteistyö on ollut kaikin puolin toimivaa. Erityisesti olen arvostanut avointa vuoropuhelua ja joustavuutta valmennusten toteutuksessa.”
Projektipäällikkö Minna Niemelä
Jollas Instituutti
Kumuran Markku Aarni, joka on ollut yhteistyössä mukana alkumetreiltä saakka, on samaa mieltä. ”Kumuran näkökulmasta Jollas on mainio yhteistyökumppani käytännön toteutustyön kannalta, mutta merkittävää on myös se, että pääsemme yhdessä kehittämään juuri S-ryhmän tarpeisiin sopivia valmennuksia”, hän sanoo, ja lisää vielä: ”paitsi että yhteistyö Jollaksen porukan kanssa on niin mutkatonta ja sujuvaa, niin lisäksi SOK:n valmennuksissa on aina todella mukavaa ja hyvä fiilis”.
Perusasiat haltuun kaikille
S-ryhmässä on konsernitasolla käytössä Kumuran ABC-projektijohtamismalli. Osuuskaupat ovat itsenäisiä yrityksiä, joita suositellaan myös ottamaan projektimalli käyttöön tai soveltamaan sitä. Tietoisuus projektimallin olemassaolosta ja funktiosta vaihtelee, samoin projektijohtamisen osaamisen taso sen mukaan, johtavatko projekteja päätoimiset projektiammattilaiset vai muut asiantuntijat oman toimensa ohella. Siksi projektivalmennuksissa pyritäänkin siihen, että kaikilla olisi projektityön ja -johtamisen perusasiat hallussa, jonka päälle voi sitten rakentaa syvempää osaamista.
Ketteryys tutuksi päivittäisessä työssä
Viime aikoina ketteryys on ollut tapetilla kaikilla liiketoiminnan alueilla, eikä vähiten projektijohtamisessa. IT-organisaatiossa ja S-Pankissa ketteryydessä ollaan jo pitkällä. Ketterät taidot -perusvalmennuksissa kasvatetaan ymmärrystä siihen, mitä ketteryys tarkoittaa ja mitä ketteriä menetelmiä voi ottaa käyttöön projekteissaan, vaikka saman tien!
Ketteryys ei tarkoita sitä, että perinteisemmät projektijohtamisen menetelmät heitettäisiin romukoppaan, vaan päinvastoin sen ymmärtämistä, mihin tehtävään ja tilanteeseen mikäkin menetelmä parhaiten sopii. Tätä Jollas Instituutille ketteryysvalmennuksia vetävä Mika Purola haluaakin painottaa: ”Tulevaisuudessa projektipäällikön osaamisen kuuluu sekä perinteisten, että ketterien menetelmien hallinta. Tämä on hyvä tiedostaa, kun organisaation ja yksilöiden osaamista kehitetään”.
Vuonna 2020 valmennukset muuttuivat koronatilanteen vuoksi virtuaalisiksi. Monet olisivat mieluummin osallistuneet luokkahuonevalmennuksiin, joissa tulee irtautuneeksi päivittäisestä työympäristöstään fyysisestikin ja voi siten helposti keskittyä uuden oppimiseen. Kun koronatilanne kuitenkin aiheutti epävarmuutta kokoontumisen suhteen, on online-valmennuksillekin hiljalleen lämmetty. Kumura onkin päätynyt tarjoamaan mahdollisuuden osallistua etänä myös luokkahuonevalmennuksiin.
Vuorovaikutustaidot ovat valttia
Entä mitä projektiammattilaisilta odotetaan tulevaisuudessa? ”Kyllä projektipäällikön avaintaidoissa korostuu tänä päivänä vuorovaikutus”, toteaa Minna Niemelä. ”Yhä enemmän on kyse asioiden aikaansaamisesta hyvän ihmisten johtamisen kautta. Näinä aikoina lisähaastetta tuo etätyö ja ihmisten johtaminen sen puitteissa.”
”Yhä enemmän on kyse asioiden aikaansaamisesta hyvän ihmisten johtamisen kautta.”
Projektipäällikkö Minna Niemelä
Jollas Instituutti
Ainakin se etu virtuaalivalmennuksissa onkin, että sellaiseen osallistuessa saattaa kuin kaupan päälle saada ideoita virtuaaliseen vuorovaikutukseen ja osallistamiseen tiiminsä kanssa!
Projektitoiminnan kehittämisellä parempi kannattavuus sinunkin organisaatiollesi
Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä, niin varmistetaan yhdessä projektitoiminnan laadukkuus sinunkin organisaatiossasi.

Juuso Äikäs
juuso.aikas@kumura.fi
+358 50 520 2882

Marcus Ahlroth
marcus.ahlroth@kumura.fi
+358 40 758 3680
Tutustu muihin asiakastarinoihimme
Olemme saaneet aivan uudenlaista ryhtiä ja näkyvyyttä projekteille. ABC on hyvä projektijohtamisen malli. Olen erittäin tyytyväinen valintaamme.
Johannes Lindell
Tampereen Sähkölaitos Oy

Valmennusohjelmat ovat avanneet uusia näkökulmia konsernitason projektitoiminnan kehittämiseen.
Kari Kärkkäinen
Comatec Group

Kumuran kaltaisesta kumppanista on todella iso apu. He ovat auttaneet lukuisia organisaatioita ottamaan mallin käyttöön ja heistä saimme asiantuntevan vastinparin.
Elsa Paasilinna
Helsingin Kaupunki
