Projektipäivät 2022 – Kasvun paikka

Merkityksellisyys, sen johtaminen ja psykologiseen turvallisuuteen panostaminen auttavat projekteja ja niissä toimivia kasvamaan.

Merkitykselliset projektit kiihdyttävät kasvua

Vuoden 2022 Projektipäivien teemana oli projektit kasvun paikkana. Seminaaripuheenvuoroissamme käsiteltiinkin merkityksellisiä projekteja ja kantapääoppeja kasvun moottoreina.

Oheisen lomakkeen kautta pääset maksutta tutustumaan puhujiemme seminaarisisältöihin.

Seminaareissamme puhuivat

Milla Ranta, Kumura – Mitä johdat, kun johdat projektin merkitystä?

Milla keskittyi puheenvuorossaan ihmisiin kasvun ja menestyksen avaimina. Työelämän eri vaiheissa olevat arvostavat merkityksellisyyttä, ja se on huomioitava jo kaikissa organisaatioissa.

Merja Galler, Kumura – Projektin fiilis on kasvun paikka

Puheenvuorossaan Merja kertoi, kuinka projektin eri tasojen merkityksellisyyden kokemuksiin pääsee kiinni vastaamalla kysymyksiin mitämiksi ja miten. Merja pureutui syvemmin kysymykseen miten ja jakoi kokemuksiaan projektin fiilismittareista.

Annukka Tapani, TAMK – Tutkimustulokset: Tarinoita merkityksellisistä projekteista

Puheenvuorossaan Annukka esitteli tyyppitarinoita projektityöstä. Teemat muodostuivat itsemääräytymisen teorian keskeisistä käsitteistä ja valottivat käytännön tasolla, onko projektityössä mahdollisuus kokea autonomiaa, tuntea itsensä kyvykkääksi ja yhteisöön kuuluvaksi. Mistä muodostuu onnistumisen kokemus, mistä puolestaan epäonnistuminen? Aineisto koottiin Kumuran projektipäälliköiltä syyskuussa 2022.

Jarkko Stenfors, Posiva – Kaikki ydinteollisuuden projektit onnistuvat

Suomessa ollaan parhaillaan rakentamassa maailman ensimmäistä käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitosta, joka ratkaisee ydinprojekteissa olleen pullonkaulan. Jarkko kertoi puheenvuorossaan, miksi kaikki ydinteollisuuden projektit onnistuvat ja mikä niistä tekee niin erinomaisia.

Tiina Parikka, LMI – Meillä saa mokata: Psykologinen turvallisuus työympäristössä

Tiina kertoi puheenvuorossaan, miten psykologinen turvallisuus vaikuttaa työyhteisön ilmapiiriin, pitovoimaan ja työhyvinvointiin. Lisäksi hän käsitteli pelkoa, häpeää ja sitä, mitä mokaamisen hetkellä tapahtuu mokaajassa ja hänen ympäristössään.

Liisa Holma, Un/known – Lähtijät: Tositarinoita ja oppeja työn nurjalta puolelta

Lähtijät on kerännyt noin 150 irtisanoutuneen tarinat. Suurimmat syyt lähteä työstä ovat johtaminen ja kulttuuri, joiden merkitys työssä viihtymiseen on merkittävästi palkkaa suurempi. Liisa kertoi, mitä tarinoista on opittu näiden karikkojen välttämisestä.

Lataa esitykset