ICT muutosprojekti

ICT-projektinjohto

Autamme asiakkaitamme onnistumaan ICT-projekteissa. Lähestymme projekteja ihmisläheisellä ja merkityksellisyyttä korostavalla otteella, sillä merkityksellisiksi koetut projektit onnistuvat kokemuksemme mukaan parhaiten.

ICT-projektijohto

ICT-projektinjohto­palvelu

Kun tarvitset osa-aikaista, väliaikaista tai jatkuvaa ICT-projektinjohto-osaamista täydentämään omaa organisaatiotasi, kokeneet projektiammattilaisemme ovat apunasi. Olemme tottuneet ottamaan eri alojen asiakkaidemme suuria ja vaativia projekteja nopeasti haltuun ja tarvittaessa hyppäämme mukaan jo liikkuvaan junaan. Projektinjohtoasiakkaitamme ovat ICT-transformaatiota läpikäyvät ja digitaalisia palveluitaan kehittävät julkiset ja yksityisomisteiset organisaatiot.

Kaikilla ammattilaisillamme on noin 10–30 vuoden kokemus erilaisista ICT-kehitys ja -transformaatioprojektien johtotehtävistä monilta eri toimialoilta. Ammattilaisillamme on yhteensä lähes sata tunnetuinta sertifikaattia (esim. SAFe, Scrum Master, ITIL, IPMA C, Prince2).

Kumuralaiset projektinjohtajat ovat tiimipeluireita, jotka lähestyvät projekteja ihmisläheisellä ja merkityksellisyyttä korostavalla otteella. Sparraamalla ja tukemalla projektiin osallistuvia henkilöitä autamme jokaista projektin tiimiläistä onnistumaan omassa roolissaan ja siten edistämään yhteistä tavoitetta.

Kumura_ICT-projektijohtaminen_jana10

Näin autamme sinua johtamaan ICT-projektisi onnistuneesti maaliin

  • Määrittely: Määrittelemme yhdessä selkeän tavoitteen, roolitukset ja odotukset.
  • Startti: Pidämme innostavan ja sitouttavan startin projektille, ja varmistamme että kaikilla osallistujilla on sama käsitys projektin merkityksestä. Teemme tässä vaiheessa myös pienen kyselyn odotuksistanne.
  • Etenemisen seuranta: Käytämme sovittuja menetelmiä ja työkaluja. Seuraamme tiiviisti etenemistä ja reagoimme matalalla kynnyksellä muutoksiin. Mittaamme projektin fiilistä matkan varrella.
  • Ryhdikäs päättäminen: Lopuksi käymme läpi projektin tuotokset, pyydämme palautteen ja toimitamme raportin, jossa kerromme tuotoksien lisäksi myös mm. saaduista opeista ja kehitysideoista.
ICT-Projektisalkunhallinta

Hallitusti sovittuun lopputulokseen

Projektin merkitys luodaan ja sanoitetaan heti sen ensimetreillä. Merkitykselliseksi koetut projektit onnistuvat selvityksemme mukaan parhaiten, siksi tehokas ja sitouttava startti viitoittaa koko projektin onnistumista. Projektien pelikirjamme avulla tutustumme organisaatiosi ominaispiirteisiin ja pääsemme heti kiinni projektin onnistumisen kannalta oleellisimpiin asioihin.

Projektin ammattimainen ja systemaattinen johtaminen tunnettuja projektimenetelmiä noudattaen auttaa varmistamaan, että projektin tilannekuva on tiedossamme ja päätökset perustuvat faktoihin.

Korostamme oppimista projektin aikana eikä vasta sen jälkeen. Keräämme aktiivisesti palautetta projektin eri osapuolilta ja viemme opit käytäntöön saman tien.

Vältämme haasteet jo ennakkoon

Projektien tavoitteisiin sidottujen mittarien ja projektin riskien aktiivinen seuraaminen luovat hyvän näkymän projektin tilanteeseen. Näiden lisäksi seuraamme aktiivisesti porukan fiilistä ja projektin heikkoja signaaleja sekä reagoimme jo ennen niiden eskaloitumista. Olemme luoneet tähän myös etätyön aikana toimivia ratkaisuja. Käymme projektiin osallistuvien ihmisten kanssa keskusteluja, jotta kuulemme mahdolliset huolet ja huomiot, ja jotta voimme tukea heitä rooleissaan.

ICT-projektijohto

Uusia näkökulmia ja uutta osaamista koko Kumura-yhteisön tuella

Nimetyn asiantuntijan lisäksi käytössänne on koko Kumura-yhteisön tuki, jolla tuomme projektiinne laajan kokemuksemme eri toimialoilta, teknologioista, tietojärjestelmistä ja muista projektien osa-alueista.

Projektin omistajana pääset sparraamaan asioita Kumuran projektijohtamisen ammattilaisen kanssa ja saat samalla myös uusia näkökulmia käsillä olevan muutoksen suunnitteluun.

Projektin myötä koko projektiryhmänne saa aimo annoksen uutta oppia, jota voitte hyödyntää projektitoiminnassanne ja tulevaisuuden projekteissa.

Kumura_ICT-projektijohtaminen_jana10

Tarvitsetko ICT-projektiosaamista johonkin muuhun rooliin?

Kokeneet ja sertifioidut ammattilaisemme toimivat projektipäällikköroolin lisäksi myös muissa vastuullisissa rooleissa ICT-projekteissa.

Tällaisia rooleja voivat olla esimerkiksi Hankepäällikkö, Scrum Master, Product Owner, Business Analyst tai Arkkitehti. Usein toimimme myös avainhenkilöidenne sparraajina projektin alussa tai läpi projektin.


Olemme luotsanneet jo satoja ICT-projekteja kymmenissä julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa onnistuneesti maaliin. Saisimmeko tarjota ihmisläheisen ja merkityksellisyyttä korostavan projektijohtajan myös sinun käyttöösi?