Työmaa­kokouksiin parempia käytäntöjä

Rejlers Finland Oy on yksi Pohjoismaiden ja Suomen johtavista insinööritoimistoista. Rejlersillä kaivattiin sähköverkkoprojektien työmaakokouksiin tehokkaampaa toteutusta, selkeämpää rakennetta ja erityisesti vastavuoroisuutta osallistujien kesken. Kumuran valmennuksen avulla työmaakokouksiin saatiin uusi ote.

Rakennus­projektien työmaa­kokouksiin uusi ote

Rejlers Finland Oy on yksi Pohjoismaiden ja Suomen johtavista insinööritoimistoista. Pohjoismaiden lisäksi Rejlers toimii myös Lähi-idässä, Abu Dhabissa. Rejlers tarjoaa monipuolisia insinööripalveluja teollisuuden, rakentamisen, energian ja infran asiakaskunnille.

Rakennusprojekteissa työmaakokoukset ovat tärkeitä projektikokonaisuuden onnistumisen kannalta. Rejlersillä kaivattiin sähköverkkoprojektien työmaakokouksiin tehokkaampaa toteutusta, selkeämpää rakennetta ja erityisesti vastavuoroisuutta osallistujien kesken. Rejlersiläiset toimivat projektista riippuen valvojina tai projektipäällikköinä ja vastaavat työmaakokousten läpiviemisestä.

Opit nopeasti käytäntöön ja jalostukseen

Kumura toteutti Rejlersille valmennuskokonaisuuden, johon sisältyi etukäteistehtävät, puolen päivän luokkahuonevalmennus sekä jälkityönä omien toimintatapojen kehittäminen ja kokeilu käytännön kokouksissa. Opit kerättiin yhteen Teams-palaverissa, konkreettisia jatkotoimenpiteitä yhdessä työstäen.

Valmennuksessa ei kuitenkaan käyty läpi pelkästään kokouskäytäntöjä, vaan käsillä olevia haasteita lähestyttiin laajemmasta näkökulmasta projektijohtamisen näkökulmasta. Palautteiden perusteella tämä ehkä hieman yllättikin osallistujat, mutta valmennuskokonaisuus osoittautui mainiosti Rejlersillä ja asiakkailla menossa olevia projektinjohtamisen kehittämisprojekteja tukevaksi.

”Valmennus laittoi osallistujat miettimään konkreettisesti omaa rooliaan projektien johtamisessa.”

”Valmennus laittoi osallistujat miettimään konkreettisesti omaa rooliaan projektien johtamisessa, kokeilemaan uusia toimintatapoja ja sparrailemaan asioita kollegojen kanssa”, kiittelee valmennuspaketin tilannut palvelupäällikkö Hannu Hiltunen.

Etäyhteyksin tehokasta työstöä porukalla

Valmennuksen viimeinen osio, oppien kerääminen, oli suunniteltu etäyhteyksin pidettäväksi jo ennen koronaviruspandemiaa – hyvä niin, sillä näin olisi tietysti päädytty toimimaan joka tapauksessa.

Huomattiinkin, että Teams-sovelluksen kautta oppien keruu sujui jopa jouhevammin kuin luokkahuoneessa: osallistujat kokosivat ohjatusti yhteiseen tiedostoon kokemuksia ja oppeja, kommentoivat ja täydensivät toistensa havaintoja sekä jalostivat ideoita.

Valmennuksen yhteenvedossa määriteltiin vielä, miten Rejlersissä voidaan jatkaa toimintatapojen jatkuvaa parantamista omissa työmaakokouksissa.

”Fokus säilyi porukalla hienosti tällä työskentelytavalla, ja työ oli todella tehokasta”, sanoo valmentajana ja yhteenvedon fasilitaattorina toiminut Kumuran johtava konsultti Markku Aarni.


Projektiosaamisen kehittämisellä parempi kannattavuus sinunkin organisaatiollesi

Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä, niin varmistetaan yhdessä projektitoimitusten laatu sinunkin organisaatiossasi!