Jouheva aloitus Kumuralla syntyi hyvästä perehdytyksestä

Sanotaan, että vanha suola janottaa – ehkä se tässä tapauksessa pitää paikkansa. Digioiva, Pasaati ja Kumura yhdistyivät vuoden 2020 kesällä. Päivi Kähönen-Anttila työskenteli Pasaatissa viisi vuotta ennen edellistä työnantajaansa. Nyt hän on ”palannut” Kumuralle vuoden 2021 syyskuun lopussa.

”Vaihto sujui luontevasti, sillä Pasaatin ajoilta vastassa olivat tutut kollegat ja Kumurankin puolella oli tuttuja PM Clubin tiimoilta. Paluu PM Clubin toimintaan kutkuttaa, toivottavasti työkiireiltä löytyisi siihen aikaa!” Päivi pohdiskelee.

Päivin työnantajavaihdos ei olisi voinut hoitua sujuvammin. ”Esimieheni, toimari Mikko Saastamoinen varasi perehdytyspalaverin ensimmäiselle työpäivälle, maanantaille kello 8.00 aamulla. Tosin tietämättä, että olen todella yövirkku ja parempi aika olisi ollut kello 21.00 illalla”, Päivi nauraa.

”Työpaikan vaihdokseni ei olisi voinut hoitua sujuvammin.”

Perehdytystä ennen Päivi sai 14-sivuisen ”Tervetuloa Kumuralle, Päivi” -perehdytysmateriaalin, josta selvisi yksityiskohtaisesti mihin hän on tullut. Asiaa oli runsaasti laidasta laitaan työkaluista, hyvinvoinnista, työyhteisöstä, työterveydestä ja niin edelleen.

”Ekan työpäivän päätteeksi kukkalähetti toi vielä ihanan ja päivää piristävän kimpun”, Päivi muistelee.

Esittelysivut helpottavat kumuralaisiin tutustumista

Ensimmäisiä toimia oli käydä valokuvassa, jotta Päivin yhteystiedot saatiin päivitettyä Kumuran verkkosivuille. ”Kiitos Petra Vii erinomaisista profiilikuvista! Saatuani kuvani kirjoittelin kuvauksia LinkedIniin ja kumuralaisten sisäisille esittelysivuille”, Päivi listaa.

Esittelysivuja Päivi pitää huippuna ideana. Kumuralaiset työskentelevät useimmiten etänä ja miltei ympäri Suomen. Esittelysivujen avulla kumuralaiset saavatkin toisistaan tietoa myös muutoin kuin LinkedInin työprofiilin kautta.

”Omassa esittelyssäni vasemmanpuoleinen kuva on Ylöjärven tallilta, jossa käyn ratsastamassa issikoilla. Oikea kuva on Fuengirolasta, jossa olin mieheni kanssa etätyössä ja talkoilemassa hevosten ja aasien resque-paikassa. Nykyisin apu on vain rahallista. Alimpana on kuva meidän ’kultaisestanoutajasta’”, Päivi esittelee.

Kumuralla saa sparrausta helposti ja kaikilta

”Siirtymiseni Kumuralle sattui loistavaan aikaan, sillä lokakuussa oli sovittu yhteinen tapaaminen Vierumäelle. Se oli erinomainen mahdollisuus tavata uudet kollegat kasvokkain”, Päivi iloitsee, ”Onneksi meitä on Kangasalalta kaksi, joten kyytikin järjestyi. Kiitos Räisäsen Harrille!”

Vierumäellä koulutuksen teemana oli tunneäly, josta oli puhumassa Mikko Parikka. Lisäksi oli vapaa-aikaa kumuralaisten kanssa tutustumiseen.

Vierumäen jälkeen Päivin perehdytys jatkui Mikon kanssa 1 x 1 -palavereilla, joita pidetään uusille kumuralaisille alkuun kerran viikossa. Jatkossa palavereja on noin kerran kuukaudessa. ”Pidän myös tätä loistavana ideana. Itse ei välttämättä tulisi varattua aikaa jutustelulle. Säännöllinen aika varmistaa osallistumisen ja kuulumisten vaihtamisen.”

Kumuralla Päiviä ilahduttaa myös sparrausavun saamisen helppous. ”Työskentelen tällä hetkellä sosiaali- ja terveyspalveluiden parissa. Meitä kumuralaisia on sote-projekteissa useita, joten sparrausapua löytyy aina ongelmaan kuin ongelmaan.”

”Toki muihinkin asioihin löytyy aina apua, meitä kun on hyvin monelta eri toimialueelta. Voit pirauttaa kollegalle tai kysyä apua Teamsissä, ja aina löytyy osaava henkilö, oli kyseessä jokin omassa projektissa oleva ongelma, jonkin sovelluksen käyttö tai mikä tahansa”, Päivi hymyilee.


Kuka?

Konsultoiva projektipäällikkö Päivi Kähönen-Anttila. Mottoni on Herakleitoksen sanoma ”Muutoksen maailmassa vain yksi asia on muuttumaton: taukoamaton muuttuminen.” Lähellä sydäntäni on raskas musiikki ja issikat sekä äänikirjat ja uuden oppiminen.

Taustaa

Minulla on yli 25 vuoden ICT-työkokemus, joista ICT-projektien hallintaa olen tehnyt yli 20 vuotta. Olen asiakasorientoitunut projektijohtamisen ammattilainen, joka on määrätietoinen ja nostaa rohkeasti esiin vaikeatkin asiat.

Mihin pyrin työssäni?

Haluan olla ratkaisukeskeinen vaativissakin tilanteissa. Minulla on kyky hahmottaa osista muodostuvia kokonaisuuksia sekä priorisoida ja keskittyä olennaiseen monitoimittajaympäristössä.

Sinikka Kauhanen

Kuulumisia

Kokemuksia tekoälystä projektipäällikön työkaluna

Millaisia käyttötapoja projektipäällikkömme Päivi on löytänyt tekoälylle projektityössä? Missä tekoäly on erityinen valttikortti? Lue Päivin ajatukset tästä kirjoituksesta.

Lue lisää