Livetapaamiset ovat kumuralaisuuden suola

Pyysimme kumuralaisia kertomaan vuoden 2021 kohokohtiaan, ja ne olivat niin mukavia, että niihin voi palata näin vaihtuneen vuoden helmikuussakin. Esiin nousivat muun muassa Kumuran kasvu, brändiuudistus ja onnistuneet projektit. Sitäkin suuremmin tilaa vastauksissa saivat livetapaamiset, jotka pidettiin viime vuoden syyskaudella Vierumäellä koko porukalla ja pienemmissä ryhmissä pikkujoulujen merkeissä Tampereella ja Jyväskylässä.

Tunneälykkäät projektipäälliköt kokoontuivat Vierumäellä

Vierumäellä tapasimme lokakuun toisella viikolla. Lyhyen koko porukan moikkaamisen jälkeen jakaannuimme kukin valitsemaamme aktiviteettiin pienemmillä joukoilla. Ohjelmassa oli niin padelia, jousiammuntaa kuin kävelyretkikin Vierumäen kauniin ruskaisissa maisemissa.

Yhtenä Vierumäen aktiviteettina oli ulkoilu hyvässä seurassa.

Kun urheilun hiet oli pesty saunassa pois, istahdimme yhdessä illalliselle. Kommenttien mukaan ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, mutta parasta illassa oli mahdollisuus pysähtyä kollegoiden kanssa yhteiseen hetkeen ja päästä porisemaan rauhassa ilman kiirettä. Jotkut meistä innostuivat mahdollisuudesta vaihtaa ajatuksia niin, että ravintolasta jouduttiin huomauttamaan sulkemisajan koittaneen. Mikä mahtava merkki tapaamisen ja keskustelun ihanuudesta ja mukaansatempaavuudesta!

”Parasta illassa oli mahdollisuus pysähtyä kollegoiden kanssa yhteiseen hetkeen.”

Perjantaina Vierumäellä ohjelmassa oli tunneälyvalmentaja Mikko Parikan koulutus. Koulutuksen annista kumuralaisille voit lukea omasta kirjoituksestaan.

Koulutuksen lisäksi kumuralaisilla oli mahdollisuus vastata itsearviointeihin ja saada henkilökohtaista sparrausta ja reflektointia omien tunnetaitojensa tunnistamiseksi. Kevättalvella on tulossa vielä yhteinen kertaus koulutuksen anneista, jotta tunneälykkyys juurtuisi entistäkin paremmin kumuralaisten projektipäälliköiden taitoihin.

Koulutuksen jälkeen nautimme vielä yhteisen lounaan, jonka jälkeen suuntasimme iloisina kohti kotipaikkakuntiamme.

Joukkomme on kasvanut tämänkin kuvan ottamisen jälkeen!

Kirsikkana kakun päällä keskustelun mahdollisuus

Loppuvuotemme kruunasivat pikkujoulut Tampereella ja Jyväskylässä. Helsingin pikkujoulut jouduimme valitettavasti perumaan koronatilanteesta johtuen, mutta toivomme, että voimme korvata tilaisuuden nyt alkuvuodesta.

Pikkujoulut aloittelimme etäyhteyksin katsoen kumuralaisten vuoden huippukohtia videoterveisten muodossa. Tämä video on valitettavasti tarkoitettu vain sisäiseen käyttöömme, mutta voin sanoa, että saimme ilonhetkien lisäksi hyvät naurut, kun Ilona-tonttu tupsahti ruudulle kertaamaan vuottaan!

Tampereella kumuralaisia ravitsi ravintola Salud. Paikalle pääsi vain pieni porukka, mutta ilta oli sitäkin tunnelmallisempi. Jyväskylän päädyssä puolestaan kokoonnuttiin Kuokkalan Kartanoon, jossa saimme nauttia loistokkaan kuuden ruokalajin illallisen. Iloksemme joukkoomme liittyi myös muutama ulkopaikkakuntalainen, kuten vuoden 2022 alussa kumuralaisiksi liittyvät Sirpa ja Marjukka.

Kuokkalan Kartanossa tarjottiin alkuruuaksi savukalamoussea.

Vaikka molemmissa pikkujouluissa ruoka olikin herkullista, oli toisten kumuralaisten näkeminen jälleen illan parasta antia. Illallisen aikana kertailimme hieman vuoden 2021 projektikuulumisia, mutta juttelimme paljon myös vapaa-ajan aiheista, kuten joulun herkuista ja talven harrastuksista.

Kasvokkaisia tapaamisia on vaikea päihittää

Me kumuralaiset työskentelemme kuka missäkin ympäri Suomen. Meitä löytyy aina Oulusta Helsinkiin ja Vaasasta Enoon. Vaikka kalentereistamme löytyykin kolme viikoittaista, vapaamuotoista varausta virtuaalikahvihetkille, on kasvokkain näkeminen jotain aivan erilaista. Siinä on mahdollisuus keskittyä täysin hetkeen ja toisten kanssa olemiseen ilman Teamsistä ja sähköpostista pompsahtelevia ilmoituksia.

”On kasvokkain näkeminen jotain aivan erilaista.”

Pidämme Kumuralla kasvokkaisia koko porukan näkemisiä tärkeinä – nykyajan turvallisuus- ja terveysasiat huomioiden tietenkin. Siksi aiomme myös vuonna 2022 kokoontua yhteen toivottavasti ainakin pari kertaa. Sillä kasvokkaisia tapaamisia ei voita mikään!

Haluaisitko mukaan tähän joukkoon? Tutustu, millainen työnantaja olemme: Meille töihin.

Merja Galler

Merja Galler

Merja Galler on Kumuran projektikulttuurien lähettiläs ja merkityksellisen työn puolestapuhuja. Sertifioitu Peili™-valmentaja ja vuorovaikutustaitojen asiantuntija Merja vastaa kumuralaisten työntekijäkokemuksesta.

Kuulumisia

Olisiko sinunkin aika katsoa Peiliin ja opiskella ihmisten johtamista?

"Odotan jo innolla, että pääsen soveltamaan käytäntöön saamiani vinkkejä eri tyylejä edustavien ihmisten kohtaamiseen", Ilona kertoo vuorovaikutusvalmennuksesta saamastaan annista. Lue lisää, miten vuorovaikutustaitojen opiskelu parantaa projektien onnistumista ja tuloksia!

Lue lisää