Mika Punta

Olen viihtynyt Kumuralla ja Jyväskylässä erinomaisesti

Mika Punta on projektijohtamisen konkari, jolla on mittavaa kokemusta suurten hankkeiden menestyksekkäästä läpiviennistä. Kumuralla Mika on aloittanut vastikään uudessa roolissaan, jossa hänen päävastuullaan on Kumuran oma palvelukehitys. Rooli nähtiin tarpeelliseksi sillä kumuralaisten asiantuntijoiden kysyntä kasvaa jatkuvasti ja halusimme varmistaa parhaat mahdolliset onnistumisen edellytykset ja laadukkaat projektien läpiviennit jatkossakin.

Alusta lähtien kiinnostaviin asiakasprojekteihin

Kumura-uransa Mika aloitti vuonna 2015 pitkän Nokia uran jälkeen Samlinkin rahoitus- ja energia-alojen projektien kautta. “Hain työpaikkaa Jyväskylän suunnalta, kun Nokian jälkeen päätimme vaimoni kanssa suunnata työnhaut Tampereelta Jyväskylän suuntaan. Vaimo on Keski-Suomesta kotoisin ja muutoinkin tämä tuntui houkuttelevalta paikkakunnalta. Olin saanut vuosien aikana tutustua Jyväskylään lukuisten vierailuiden yhteydessä, jolloin useinkin vierailin Mattilanniemessä Nokian tiloissa. ”

Jyväskylässä ja Kumuralla Mika kertoo viihtyneensä erinomaisesti. ”Pääsin heti alusta lähtien mukaan todella mielenkiintoisiin asiakasprojekteihin DNA:lle. Siellä minua pidetäänkin jo ihan DNA:laisena ja jokaiseen seuraavaan projektiin on pyydetty aina edellisen päättyessä”.

Asiakastyössä meillä korostuu luottamus

”Hienointa onkin johtaa projekteja maaliin hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakastyössä meillä mielestäni korostuu luottamus, jonka kautta voimme löytää parhaat reitit parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi. Opitaan siis koko ajan toisiltamme ja ollaan puolin ja toisin valmiita kuuntelemaan toisiamme ja tarvittaessa haastamaan toistemme näkemyksiä.”

Monipuoliset mahdollisuudet kiinnostavat

Mika kertoo Kumuran kiinnostavaksi työpaikaksi myös siksi, että Kumuralla asiakaskunta on yleisesti ottaen varsin monipuolista ja toimintaa on monilla eri liiketoiminta-alueilla ja monenlaisissa projekteissa. ”Ostaessaan palveluita meiltä, asiakkaamme tietävät saavansa laaja-alaista osaamista ja ovat myös itsekin sitoutuneet omalta osaltansa tukemaan projektien onnistumisessa. Ja ne onnistuneet projektit sitten vastavuoroisesti mahdollistavat hyvät onnistumisen edellytykset jatkossakin, joten positiivinen kierre jatkuu yhteistyön myötä.”

Kumuralaista ei jätetä

Jotta onnistuneeseen lopputulokseen varmasti päästään, Kumuralla siihen tarjotaan aina apuja. ”Työkaverilta on luontevaa kysyä neuvoa ja sparrausta haastavissa projektitilanteissa ja sitä myös innolla tarjotaan. Kaveria eikä myöskään projektia siis jätetä pulaan missään vaiheessa.”

”Lisäksi olemme koonneet käytäntöjämme ja oppejamme yhteiseen projektien pelikirjaan, joka tarjoaa hyvän pohjan esim. uudelle työntekijälle tutustua meidän tapaamme toimia ja spontaanien kahdenvälisten sparrailujen lisäksi kokoonnumme kuukausittain koko jengi koolle jonkun tietyn teeman äärelle sparrailemaan ja vaihtamaan kokemuksia, josta saa aina myös kiinnostavia näkökulmia siihen omaan työhön.”

”Meillä työntekijöitä arvostetaan ja kunnioitetaan”

”Kumuralla on viestitty paljon nyt ihmisistä ja projekteista välittämisestä ja se kyllä tosiaan näkyy myös arjen tekemisessä. Meillä työntekijöitä arvostetaan ja kunnioitetaan juuri sellaisina kuin olemme”, Mika päättää.


Kuka?

Mika Punta, Kumuran palveluista ja asiakaskokemuksesta vastaava.

Vaajakoskella asuvaan perheeseen kuuluu vaimo sekä 3v ja 8v lapset. Vapaa-aika kuluu pääosin perheen kanssa puuhaillessa mutta myös golf-, sähly-  ja tenniskentillä.

Taustaa

Olen yli 20 vuoden ICT-taustalla varustettu ammattilainen, ja minulla on laaja kokemus suurten hankkeiden menestyksekkäästä läpiviennistä sekä projektien ja tuotekehityksen toimintamallien tehokkaasta kehittämisestä telekommuninkaation, energian, Soten sekä rahoituksen ja talouden liiketoiminta-alueilla.

Projektit hoidan aina asiakaslähtöisesti soveltaen usein ketteriä menetelmiä. Projektityöskentelyn yhteydessä pyrin aina myös kehittämään toimintatapoja, joilla entisestään tehostetaan projektitoimintaa.

Mihin pyrin työssäni

Tässä uudessa roolissani pyrin varmistamaan, että Kumuran palvelut jatkossakin vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja ne toteutetaan hyvän asiakaskokemuksen kera.

Haluatko Mikan ja muiden kumuralaisten työkaveriksi?

Tarjoamme ICT-projektijohtamisen ammattilaisille työpaikan, jossa viihdytään ja kehitytään ammatillisesti. Jätä avoin hakemuksesi, niin saat jatkossa sähköpostiisi verkostokirjeemme, jossa kerromme kerran, pari kuussa avoimista toimeksiannoistamme.

Kuulumisia

Ohjausryhmä on olemassa projektia varten

Millainen ohjausryhmän kokoonpanon tulisi olla? Mikä on ohjausryhmän puheenjohtajan rooli? Mikä on ohjausryhmän ja projektipäällikön suhde? Vastaukset näihin kysymyksiin ja vinkkejä jokaiseen kohtaan löydät tästä blogista.

Lue lisää

Kesäpäivä-live, vol2 / Varjolan tila

Maanantaina firman Teamsiin alkoi tupsahdella valokuvia helteisestä Helsingistä Kumuran Helsingin kesäpäiviltä samalla kun muun Suomen jengi silmäili hermostuneesti sääennustetta nouseeko myrsky vai pääsemmekö koskenlaskuun. Lue tästä miten kävi!

Lue lisää

Rekry: Modernin myynnin ammattilainen

Jos olet jo kokenut asiantuntija- ja ratkaisumyynnin ammattilainen ja haluat syventää jo hankittua osaamistasi relevantilla työnkuvalla, lue miksi sinun kannattaisi tulla meille työkaveriksi!

ICT muutosprojekti
Lue lisää