Kumuran verkostolaisuus mahdollistaa pääsyn yhteisöön

Kumuralaiseen yhteisöön kuuluvat olennaisena osana työntekijöiden lisäksi omien yritystensä kautta työskentelevät verkostolaiset. Tässä artikkelissa Kumuran verkostolaisena työskentelevä Juha-Pekka ”JP” Sainio esittelee, millaista on työskennellä Kumuran verkoston kautta ja miksi hän viihtyy verkostolaisena. Lisäksi Kumuran Mikko Saastamoinen kertoo, miksi verkostolaiset ovat meille tärkeitä.

Juha-Pekka Sainio, millaista yhteistyö Kumuran kanssa on?

”Yhteistyö on ollut suoraviivaista ja helppoa. Arvostan sitä, että saan toimia vahvan itsenäisesti, mutta tarvittaessa löytyy kuitenkin myös tukea, sillä olen voinut hyödyntää Kumuran muiden asiantuntijoiden osaamista. Tarpeen mukaan olen päässyt itsekin jakamaan osaamistani ja näkemystäni muiden tueksi.”

Miksi Kumuran verkostoon kuuluminen kannattaa?

”Verkostolaisuus Kumuran kanssa tarjoaa itseyrittäjälle mahdollisuuden osallistua ja tehdä laajempia sote- ja muita projekteja. Olisi hankalampaa lähteä itsenäisesti tarjoamaan osaamistaan julkisiin hankintoihin, joten Kumuran verkostoon kuuluminen on ollut oiva kanava päästä mukaan ehdokkaaksi esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan projekteihin.”

Onko yhteistyö Kumuran kanssa auttanut sinua uratavoitteissasi? Millaista merkityksellisyyttä Kumuran verkostoon kuuluminen on sinulle tuonut?

”On kyllä. Verkostolaisuus on tuonut ja tarjonnut mahdollisuuksia laajentaa osaamista ja ymmärrystä terveydenhuollon osa-alueista. Kumuran kautta minulle onkin tullut olo kuin olisin palannut kotiin terveydenhuollon projektien pariin.”

”Kumuran kautta on tullut olo kuin olisin palannut kotiin.”

JP Sainio

Haluisitko mukaan Kumuran verkostoon?

Voit jättää hakemuksesi täällä >>

Kumuran Mikko Saastamoinen, miksi Kumura käyttää asiakasprojekteissaan verkostolaisia?

”Kumura on kasvu-uralla. Olemme päässeet mukaan laajoihin puitesopimuksiin ja tavoittelemme näitä lisää tulevina vuosina. Kasvaviin asiakastarpeisiin vastaaminen edellyttää meiltä nopeaa reagointia ja joustavuutta – tässä vahva ja hyvinvoiva verkosto on olennaisessa roolissa. Verkostolaiset myös täydentävät henkilöstömme projektikokemusta.”

Miten yksinyrittäjä hyötyy Kumuran verkostoon kuulumisesta?

”Yksinyrittäjänä toimivan projektijohtajan työ voi olla yksinäistä puuhaa. Projekteissa toimitaan aina ihmisten kanssa, mutta useimmiten ei ole mukana henkilöä, joka toimii samankaltaisessa roolissa ja tehtävissä.

Kumuran projektiammattilaiset muodostavat yhteisön, joka jakaa kokemuksia ja osaamista keskenään, eli sparraa toisiaan. Tähän yhteisöön kuuluvat myös verkostomme jäsenet. Meillä apua pyydetään ja sitä myös auliisti annetaan. Yhteisössämme jokainen pääsee myös hyödyntämään Kumuran Projektien pelikirjaa ja koottuja vinkkejä erilaisten haastavien tilanteiden hallintaan.

Olemme kehittämässä verkostotoimintaamme: konsultoiva projektipäällikkömme Joni Ojala on ottanut tämän vastuulleen. Jonilla on aikaisemmasta työelämästään kosketuspintaa erilaisista yhteistöistä verkostolaisten kanssa, joista on hyvä ammentaa ajatuksia Kumuran verkoston kehittämiseen.

Jos työntekijämme tai verkostoomme kuuluva edistää asiakashankintamme, hänet palkitaan siitä. Verkostolaisena saat meiltä sparrausta myös oman CV:si ja osaamisesi kehittämiseen. Me haluamme rakentaa verkostoomme kuuluvien kanssa pitkäaikaista yhteistyötä.”

”Olemme kehittämässä verkostotoimintaamme.”

Mikko Saastamoinen

Kumuralla lupauksen mukaisesti välitetään ihmisistä ja projekteista. Miten tämä näkyy verkostossa?

”Meillä huolehditaan ihmisen jaksamisesta ja työn mielekkyydestä oli kyseessä työntekijä tai oman yrityksensä kautta toimiva henkilö. Asiakasprojektien aikana käymme säännöllisesti läpi projektien tilanteet ja fiilikset yleisemminkin.

Meille on tärkeää tietää, mitä henkilö toivoo uraltaan ja haluaa tehdä tulevaisuudessa, sillä nämä toiveet vaikuttavat projektiammattilaisen tuleviin asiakasprojekteihin. Muutenkin haluamme ylläpitää avointa vuoropuhelua verkostomme suuntaan”, Mikko kertoo.

Kiinnostuitko Kumuran verkostoon kuulumisesta?

Voit jättää hakemuksesi täällä >>

Kirjoitus on julkaistu alun perin syksyllä 2021. Tekstiä on päivitetty kesällä 2023.

Kumura

Kuulumisia

Näin tekoäly auttaa muutossalkun hallinnassa

Muutossalkku, tai muutosportfolio, on tärkeä strateginen työkalu, joka kokoaa yhteen organisaation kaikki muutokset mahdollistaen niiden kokonaisvaltaisen hallinnan ja seurannan. Salkun ja muutoksen johtamisessa tekoälystä on paljon hyötyjä. Lue artikkelistamme!

Lue lisää

Resilienssin rakentaminen tekoälyn aikakaudella

Tekoälyn aikakaudella resilienssin rakentaminen on muutosjohtajien tärkeimpiä tehtäviä. Lue valmentajamme ja projektityön tekoälyn tienraivaajan Mika Purolan artikkelista!

Lue lisää

Parhaat palat vuoden 2024 3PMO:sta

Vuoden 2024 3PMO-tapahtuman teemana oli "Muutoksen moottorina?". Lue artikkelista osallistujien parhaat oivallukset Tampere-talolta!

Lue lisää