
Merkityksellinen ICT-projekti voi paremmin
Artikkeli on julkaistu alun perin 11/2021 Kauppalehti Option Kasvava Suomi -liitteessä.
Onnistuneita ICT-projekteja yhdistää tuoreen kyselyn mukaan hyvä vuorovaikutus ja yhteishenki sekä työn arvostus. Yhdessä selkeän päämäärän kanssa ne synnyttävät merkityksellisyyden kokemusta.
ICT-projektijohtamisen asiantuntijayritys Kumura teetti alansa ammattilaisilla kyselyn projektityön merkityksellisyydestä. Peräti 91 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että merkitykselliset projektit onnistuvat paremmin.
”Tämä oli meidän oma oletuksemme. Halusimme tietää, ovatko muut projektiammattilaiset samaa mieltä”, Kumuran toimitusjohtaja Mikko Saastamoinen kertoo.
Kumura sai selvityksellä tärkeää tietoa siitä, mitkä asiat erottavat onnistuneen ja epäonnistuneen projektin. Vastauksia verratessa esiin nousivat avoin vuorovaikutus, hyvä yhteishenki, ihmisten työn arvostaminen ja innostavat tavat tehdä töitä.
Saastamoisen käsitys vuorovaikutustaitojen ja tunneälyn tärkeydestä 2020-luvun projektijohtamisessa vahvistui.
”Merkityksellisyys on pohjimmiltaan henkilökohtainen tunnekokemus. Se ei ole sama kaikilla. Siksi johtamisessa jokainen ihminen tulee huomioida omalla tavalla.”
Kirkas tavoite auttaa, mutta ei riitä
Projektityön merkityksellisyys on monen tekijän summa. Selkeä ja innostava päämäärä luovat perustan motivaatiolle ja sitoutumiselle. Merkityksellisyyden kokemus syntyy kuitenkin monesta asiasta, kuten kokeeko yhteisöllisyyttä ja arvostusta, saako kehittyä ja vaikuttaa työhönsä sekä työllään auttaa muita.
”Tämä huomioiden projektin aikaisesta matkasta voi tehdä innostavan ja sitouttavan, vaikka motivaatio alussa olisikin alhainen”, Saastamoinen kuvailee.
Kumuralaiset on varustettu osaamisella ja työkaluilla, joilla pääsee kiinni yksilön kokemukseen merkityksellisyydestä.
”Välitämme ihmisistä ja projekteista. Se on lupauksemme niin asiakkaille kuin nykyisille ja tuleville työntekijöille. Haluamme, että projektimme sekä meillä työskentely on merkityksellistä. Se lisää hyvinvointia.”
Voit ladata kyselyn tulokset itsellesi maksutta täältä.
Kuulumisia
10CON Oy ja Kumura Oy ryhmittymänä Hanselin johtamisen ja kehittämisen konsultointi 2024–2032 DPS:ssä
Kumura Oy ja 10CON Oy ovat iloisia voidessaan ilmoittaa, että yritykset on hyväksytty ryhmittymänä osaksi johtamisen ja kehittämisen konsultoinnin hankintajärjestelmää (DPS) vuosiksi 2024–2032.

Tekoälylukutaito projektipäälliköille – vastauksia webinaarin kysymyksiin
Järjestimme 17.3.2025 Tekoälylukutaito projektipäälliköille – Pakollinen taito vai turhaa hypeä? -webinaarin. Tässä artikkelissa webinaarin asiantuntijat projektityön tekoälydraiveri Mika Purola ja muutosjohtamisen konsultti Virpi Elers vastaavat webinaarin aikana nousseisiin kysymyksiin.

PMO Competency Framework – Uusi työkalu PMO-ammattilaisten kehittymiseen
PMO Competency Framework -kirja antaa viitekehyksen, joka auttaa PMO-ammattilaisia tunnistamaan ja kehittämään keskeisiä taitojaan. Tässä artikkelissa Juuso Äikäs arvioi viitekehyksen soveltavuutta tarkoitukseensa.
