Kiitos Projektipäivistä!

Tänä vuonna Projektipäivillä olimme Vastuunmuotoisen pilven alla. Vastuullisuus on tänä päivänä mukana organisaatioiden arvoissa ja toiminnassa yhä vahvemmin. Vastuullisuus tuo yrityksille myös liiketoiminnallisia mahdollisuuksia ja kilpailuetuja. Miten vastuullisuus näkyy yritysten ja organisaatioiden projektitoiminnassa? Minkälaisia ajatuksia projektiammattilaisilla on vastuullisista projekteista, ja mitä meidän tulisi ottaa huomioon toimiessamme projekteissamme vastuullisesti?

Projektipäivät 2023 pidettiin Helsingin messukeskuksessa 10.–11.10.2023.

Välitämme vastuullisesti

Olimme tänäkin vuonna mukana Projektipäivillä Platina-kumppanina. Jos mahdollista, olemme enemmän innoissamme kuin koskaan, sillä olihan tapahtuman teema kuin Kumuralle suunniteltu: Lupauksemme asiakkaillemme ja henkilöstöllemme ”Välitämme ihmisistä ja projekteista” on myös lupauksemme vastuullisuudesta. Vastuullisuus ulottuu kaikkeen toimintaamme taloudesta ekologiaan ja ihmisten hyvinvointiin. Haluamme jättää positiivisen jäljen kaikessa, mitä teemme.

Osallistu Virtuaalijatkoille

Mikä tapahtumasta jäi parhaiten mieleesi? Mikä herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia? Mistä asiasta haluat keskustella lisää? Tai jäitkö kokonaan paitsi Projektipäivistä, mutta haluat ehdottomasti kuulla, mitä läsnäolijat laittoivat korvan taakse?

Järjestämme ensimmäistä kertaa kaikille avoimet Projektipäivien Virtuaalijatkot! Virtuaalijatkojen Howspace-alustalle pääset jo nyt, joten voit aloittaa verkostoitumisen ja inspiroitumisen Projektipäiviä odotellessa. Itse jatkot järjestämme torstaina 26.10. klo 13.00–14.00, jolloin Projektipäivillä mukana olleet asiantuntijamme virittävät sinut keskustelun ja kuuntelun tunnelmaan yhdessä muiden vastuullisuudesta kiinnostuneiden projektialan ammattilaisten kanssa!

Ilmoittaudu Virtuaalijatkoille >>

Projektipäivät on Projektiammattilaiset ry:n tapahtuma.


Ohjelmamme Projektipäivillä

Projektipäivillä lähestymme vastuullisuutta erityisesti inhimillisen projektitoiminnan näkökulmasta. Alta tutustut asiantuntijapuheenvuoroihimme ennakkoon.

Mikko Saastamoinen ja Virpi Elers: Inhimillisyys strategisen muutoksen moottorina

Sali 1, keskiviikkona 11.10. klo 12.25–13.00

Salkku, ohjelmat ja projektit ovat oivia tapoja organisoitua muutosmatkalle. Mallit ja menetelmät eivät silti varmista muutoksen onnistumista, vaan ratkaisevaa on se miltä muutosmatka tuntuu. 

Mikko Saastamoinen, Kumura


Mikko on Kumuran osaamisen kehittämis- ja konsultointipalveluiden liiketoimintajohtaja. Mikolla on pitkä kokemus projektipäällikkönä laajoista ICT-muutosprojekteista eri toimialoilla niin toimittajan kuin tilaajan puolella.


Virpi on monipuolinen ja kokenut projektiammattilainen, joka ei syty ainoastaan projekteista, ohjelmista ja projektisalkuista, vaan myös niiden tavoittelemien hyötyjen varmistamisesta hyvän muutosjohtamisen avulla. Hän näkee, että erityisesti yksilöiden muutosmatkan tukeminen on ensisijaista, sillä muutoksen toteutuminen organisaatiossa vaatii muutosta yksilöiden tasolla. Parhaimmillaan muutoshankkeessa projekti- ja muutosjohtaminen kulkevat käsi kädessä varmistaen onnistumisen sekä teknisten tuotosten että ihmisten näkökulmasta.


Kati Vainio ja Milla Ranta: Miten jaetaan vastuu projektitoiminnan inhimillisyydestä?

Sali 1, keskiviikkona 11.10. klo 13.15–13.50

Matkaa kanssamme vastuullisuuden teemaan, määränpäänä työhyvinvointi projektitoiminnassa! Työkalunamme on inhimillisyys päätöksenteon eri tasoilla. Haluatko nähdä inhimillisyyden konkretisoituvan sekä organisaatiotason että henkilökohtaisen tason päätöksissä? Polun päässä näet projektitoiminnan inhimillisyystalkoot tärkeänä osana projektien onnistumista! Tutustumme konkreettisiin esimerkkeihin inhimillisemmästä päätöksenteosta ja niiden merkityksestä projektin onnistumiselle.


Milla on projektitoiminnan kehittämisen ammattilainen, joka vaalii ratkaisukeskeisyyttä ja kestävyyttä. Hän valmentaa satoja ammattilaisia vuosittain ja uskoo, että inhimillistä johtamista korostava projektikulttuuri mahdollistaa kestävän kasvun ympäristön, jossa ihmiset voivat voimaantua työstään ja projektit onnistuvat paremmin.


Kati on liiketoiminnan ja tekniikan rajapinnassa viihtyvä ihmisistä välittävä auttaja, jolle strategian mukainen yhteiseksi tekeminen on projektijohtamisessa kantava voima. Katin johtamat laajat ja pitkäkestoiset ICT-projektit ovat osoittaneet, että merkityksellisen yhteisöllisyyden luominen ja sen ylläpitäminen ovat toimivin tapa rakentaa tuottavuutta ja onnistua projekteissa.


Mika Purola ja Ilona Särkelä: Menestyvä projekti rakentuu ihmisten voimalla

Sali 1, keskiviikkona 11.10. klo 14.20–14.55

Pureudumme vastuullisen projektijohtamisen ja projektiin osallistuvien hyvinvoinnin väliseen vahvaan yhteyteen. Käymme läpi konkreettisia keinoja ja parhaita käytäntöjä, joilla voit johtaa projektia niin, että osallistujat lähtevät siitä paremmassa kunnossa kuin alussa olivat.


Mika on kokenut projektipäällikkö, joka on vuosien ajan valmentanut projektijohtamista, ihmisten johtamista ja ketteriä menetelmiä useissa organisaatioissa ympäri Suomen ja Eurooppaa. Mika tunnetaan innostavasta ja ihmisläheisestä tyylistään, joka inspiroi kuulijoitaan tarttumaan inhimillisempään ja menestyksekkäämpään projektitoimintaan.


Ilona on moninaisissa ICT:n ja liiketoiminnan kehitystehtävissä marinoitu projektipäällikkö, joka tietää kokemuksesta, mikä merkitys inhimillisellä johtamisella on. Ihmiset ympärillä mahdollistavat yksilön kukoistuksen ja kasvun, jolloin tiimi yhdessä on enemmän kuin osiensa summa.


Tutustu koko ohjelmaan Projektipäivien sivulla.


Virtuaalijatkot

Mitkä teemat nousivat ykköspuheenaiheiksi Virtuaalijatkoilla? Lue Mika Purolan artikkelista >>

Kumura

Kuulumisia

Kokemuksia tekoälystä projektipäällikön työkaluna

Millaisia käyttötapoja projektipäällikkömme Päivi on löytänyt tekoälylle projektityössä? Missä tekoäly on erityinen valttikortti? Lue Päivin ajatukset tästä kirjoituksesta.

Lue lisää

Helpotusta muutoskylläisyyteen muutosportfolion johtamisella

Milloin muutosta on liikaa? Silloin, kun ämpäri valuu yli. Muutosjohtamistakin valmentaja ja siinä konsultoiva Virpi Elers kertoo, kuinka muutosportfolio parantaa muutoksessa onnistumista muutoskylläisyyttä ehkäisemällä.

Lue lisää