Vuoden 2022 Projektipäivien parhaat palat

Projektipäivät kokosivat jälleen Messukeskukseen suuren, tänä vuonna yli 700-henkisen, joukon projektialan ammattilaisia.

Meiltä Kumuralta Milla Ranta, Merja Galler, Mikko Saastamoinen ja Mika Punta nähtiin lavalla seminaareissamme, joissa suureksi kunniaksemme vierailivat Tiina Parikka, Liisa Holma, Annukka Tapani ja Jarkko Stenfors. Artikkelin lopusta olevasta linkistä voit ladata puhujiemme merkityksellisyyttä, inhimillistä johtamista ja psykologista turvallisuutta käsitelleiden esitysten materiaalit.

Lisäksi osastollamme Marcus Ahlroth, Ari Vättö, Markku Aarni, Juuso Äikäs sekä allekirjoittanut pääsivät vaihtamaan ajatuksia projektiammattilaisten kanssa. Tämä artikkeli koostaa muutaman meistä parhaat palat yhteen.

Mikä jäi erityisenä kohokohtana mieleen?

Mika: Oli hienoa nähdä miten merkityksellisyys ja inhimillisyys sekä inhimillinen johtaminen olivat pinnalla monessa puheenvuorossa. Erityisesti näistä puheenvuoroista Tiina Parikan esitys työympäristön psykologisesta turvallisuudesta ja inhimillisestä johtamisesta jäi mieleen.

Marcus: Monissa esityksissä ja keskusteluissa tuli esiin se, että ihmisten erilaisuus tulee ottaa vielä paremmin huomioon projekteissa.

Milla: Oli ihanaa huomata, että ihmiset ja merkityksellisyys projektikulttuurin keskiössä herättivät valtaisasti lämmintä vastakaikua!

Opitko jotain uutta?

Hale: Olen sen aina tiennyt, mutta lopulta sisäistin: ihmiset saavat projektit onnistumaan. Asioita ei voi johtaa johtamatta ihmisiä.

Milla: Useamman esityksen aikana välähti lamppu siitä, miten tärkeää on, että johtokin kehittää osaamistaan aktiivisesti ja oppii uutta.

Mika: Jukka Jalosen sanoin ”Luottamus ei ole keneltäkään pois”.

Miksi Projektipäiville kannatti osallistua?

Ari: Oikeat kohtaamiset ihmisten kanssa ovat aina yhtä hienoja.

Marcus: On tärkeätä välillä tavata ihmisiä ja saada vertaistukea siihen, että usein muillakin on samoja haasteita projektitoiminnassa.

Hale: Kyllä alan tuulien haistelu rikastuttaa omaa katsantoa. Oma ajatusmaailmaa väkisinkin supistuu jos vain tekee töitä, töitä, töitä.

Mistä haluaisit kiittää Projektipäivien osallistujia ja Kumuran ständillä käyneitä?

Milla: Rohkeista keskusteluista, aidosta mielenkiinnosta tärkeitä asioita kohtaan sekä siitä intohimosta, jolla he suhtautuvat oman organisaationsa projektitoiminnan kehittämiseen inhimillisempään suuntaan.

Mika: Oli hienoa nähdä pitkästä aikaa näin paljon projektijohtamisen ammattilaisia samassa tilaisuudessa, joka oli kaikin puolin hyvin järjestetty. Kiitokset myös järjestäjien suuntaan ovat paikallaan!

Kumura ja Adapro fuusioituvat 1.1.2023. Millaisia ajatuksia tämä herätti?

Ari: Innostunut ja utelias vastaanotto siitä, kuinka jatkossa Kumuralta saa yhä enemmän ja monipuolisempia palveluja.

Milla: Yleisesti ottaen hyvin positiivinen vastaanotto: kiinnostusta laajentuvaan palveluvalikoimaan, uteliaisuutta fuusion sujumiseen ja siihen, millainen kulttuuri meillä on, kun olemme jatkossa kaikki kumuralaisia.

Kiitos Projektipäivistä vielä kerran koko tiimimme puolesta! Pääset lataamaan esitysmateriaalit täältä.

Hale Okkonen

Hale on lähes 20 vuoden kokemuksella varustettu markkinoinnin moniottelija, joka saa kicksejä merkityksellisyydestä ja voimaa muutoshaasteista.

Kuulumisia

Kumura ja Suomen Projekti-Instituutti fuusioituvat

Kumura Oy ja Adapro-nimellä toimiva Suomen Projekti-Instituutti Oy yhdistyvät 1.1.2023 alkaen muodostaen Suomen johtavan projektitoiminnan kehittämiseen ja ICT-projektien johtamiseen keskittyvän asiantuntijaorganisaation. Jatkossa toimimme yhteisellä nimellä Kumura Oy.

Lue lisää

Rekry: ICT-projektijohtamisen ammattilainen

Välitämme ihmisistä ja projekteista. Tarjoamme ICT-projektijohtamisen ammattilaisille työpaikan, jossa viihdytään ja kehitytään ammatillisesti. Sitoutunut, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on meillä avainasemassa. Haluamme riveihimme merkityksellisyydestä innostuvia, joko työntekijöinä tai kumppaneina.

Lue lisää

Rekry: Ketterän johtamisen kehittäjä

Välitämme ihmisistä ja projekteista. Tarjoamme projektitoiminnan kehittämisen ammattilaisille työpaikan, jossa viihdytään ja kehitytään ammatillisesti. Sitoutunut, hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on meillä avainasemassa. Haluamme riveihimme merkityksellisyydestä innostuvia, joko työntekijöinä tai kumppaneina.

Lue lisää